Pron viestintäpäälliköksi Salla Matilainen

Filosofian maisteri Salla Matilainen, 39, on valittu Ammattiliitto Pron viestintäpäälliköksi 16.6.2022 alkaen. Matilainen on strategisen viestinnän ammattilainen, jolla on pitkä viestintäalan työkokemus yritysmaailmasta, järjestöistä ja valtiolta.

─ On suuri kunnia hypätä Pron matkaan. Olen ollut erittäin vaikuttunut Pron tavasta rakentaa uuden ajan ammattiliittoa, joka puhuttelee yhä laajempia yleisöjä ja luo turvaa ja rakenteita vauhdilla muuttuvaan työelämään. Prossa on tasa-arvoisuuteen ja osallisuuteen pohjaavaa joukkovoimaa, jonka taakse valjastan innolla osaamiseni, kertoo Salla Matilainen.

Matilainen siirtyy Pron viestintäpäälliköksi viestintätoimisto Milttonin viestinnän neuvonantajan ja tiiminvetäjän tehtävistä. Esihenkilötehtäviensä lisäksi Matilainen on työssään vastannut yritysten ja organisaatioiden muutos- ja strategiaviestinnän kokonaisuuksista, mediaviestinnästä, sisällöntuotannosta sekä luovan ajattelun ja yhteiskunnallisen kontekstin yhdistämisestä.

─ Matilaisen valintaan vaikuttivat hänen laaja ja monipuolinen viestintäalan työkokemuksensa ja strateginen otteensa. Hän tuo meille uutta osaamista ja näkemystä viestintäämme, sanoo Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

Ennen Milttonia Matilainen on työskennellyt viestintäalan tehtävissä muun muassa kehitysyhteistyöjärjestöissä, Suomen suurlähetystössä Washingtonissa, YK:n väestörahastolla sekä valtiolla. Matilainen on toiminut myös The Ulkopolitist -verkkolehden toimittajana. Hän on tullut aiemmin valituksi YK:n maailmanlaajuiseen viestintäammattilaisen reserviin 35 000 hakijan joukosta ja saanut tiedotusopillisen yhdistyksen viestinnän alan ansioituneimman pro gradun palkinnon.

Lisätietoja: yhteiskuntasuhdejohtaja Maria Mäkynen, 0405298113

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

5.10.2022

Julia Kurki Ammattiliitto Pron yhteiskuntasuhteiden asiantuntijaksi

Lue
4.10.2022

Sähkötuet eivät opiskelijaa tue 

Lue
4.10.2022

Ammattiliitto Jyty on tyytyväinen hoitajajärjestöjen sopuun

Lue
4.10.2022

SuPer ja Tehy hyväksyivät sovintoehdotuksen: Sote-sopimukseen oma palkkaohjelma, koronakorvaus ja useita parannuksia työoloihin

Lue
3.10.2022

Uusin podcast jakso käsittelee ruskean kokemuksia työelämässä

Lue
3.10.2022

Tehy ja SuPer: Valtakunnansovittelija on antanut sovintoehdotuksen

Lue
30.9.2022

Jytyn kysely: Koulunkäynninohjaajien asemaa parannettava – ”Inkluusio ei toimi, jos ammattilaisista ei huolehdita

Lue
29.9.2022

Juristi, hae meille töihin

Lue