Pron viestintäpäälliköksi Salla Matilainen

Filosofian maisteri Salla Matilainen, 39, on valittu Ammattiliitto Pron viestintäpäälliköksi 16.6.2022 alkaen. Matilainen on strategisen viestinnän ammattilainen, jolla on pitkä viestintäalan työkokemus yritysmaailmasta, järjestöistä ja valtiolta.

─ On suuri kunnia hypätä Pron matkaan. Olen ollut erittäin vaikuttunut Pron tavasta rakentaa uuden ajan ammattiliittoa, joka puhuttelee yhä laajempia yleisöjä ja luo turvaa ja rakenteita vauhdilla muuttuvaan työelämään. Prossa on tasa-arvoisuuteen ja osallisuuteen pohjaavaa joukkovoimaa, jonka taakse valjastan innolla osaamiseni, kertoo Salla Matilainen.

Matilainen siirtyy Pron viestintäpäälliköksi viestintätoimisto Milttonin viestinnän neuvonantajan ja tiiminvetäjän tehtävistä. Esihenkilötehtäviensä lisäksi Matilainen on työssään vastannut yritysten ja organisaatioiden muutos- ja strategiaviestinnän kokonaisuuksista, mediaviestinnästä, sisällöntuotannosta sekä luovan ajattelun ja yhteiskunnallisen kontekstin yhdistämisestä.

─ Matilaisen valintaan vaikuttivat hänen laaja ja monipuolinen viestintäalan työkokemuksensa ja strateginen otteensa. Hän tuo meille uutta osaamista ja näkemystä viestintäämme, sanoo Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

Ennen Milttonia Matilainen on työskennellyt viestintäalan tehtävissä muun muassa kehitysyhteistyöjärjestöissä, Suomen suurlähetystössä Washingtonissa, YK:n väestörahastolla sekä valtiolla. Matilainen on toiminut myös The Ulkopolitist -verkkolehden toimittajana. Hän on tullut aiemmin valituksi YK:n maailmanlaajuiseen viestintäammattilaisen reserviin 35 000 hakijan joukosta ja saanut tiedotusopillisen yhdistyksen viestinnän alan ansioituneimman pro gradun palkinnon.

Lisätietoja: yhteiskuntasuhdejohtaja Maria Mäkynen, 0405298113

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

22.2.2024

SuPerin Paavola: Hoitoalalla ja varhaiskasvatuksessa on oltava mahdollisuus kilpailla palkoilla työvoiman saatavuudesta

Lue
21.2.2024

Hallituksen leikkaukset alentavat toimeentuloa jopa noin 20 prosenttia – STTK laski vaikutukset esimerkkihenkilöille

Lue
21.2.2024

Lausunto syöpäsairauden vaaraa aiheuttavista, perimää vaurioittavista ja lisääntymiselle vaarallisista tekijöistä

Lue
20.2.2024

Neuvottelutulos Ahvenanmaan yhteysalusliikenteessä

Lue
19.2.2024

Lausunto ammattikorkeakoulujen rahoitusmallin uudistamista koskevista asetusluonnoksista

Lue
19.2.2024

Lausunto yliopistojen rahoitusmallin uudistamista koskevista asetusluonnoksista

Lue
16.2.2024

Medianomi Miro Friman vahvistaa STTK:n viestinnän tiimiä

Lue
16.2.2024

Kansainvälisenä naistenpäivänä keskustellaan raskaus- ja perhevapaasyrjinnästä

Lue