SuPerin hallitus päätti alkaa valmistella joukkoirtisanoutumista

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin liittohallitus käsitteli tänään 27.4.2022 kokouksessaan ajankohtaista neuvottelutilannetta. Hallitus päätti alkaa valmistautua uusiin työtaistelutoimiin sen varalta, että tällä viikolla saatava sovintoesitys ei ole hyväksyttävissä.

Hallitus päätti, että SuPer alkaa valmistella joukkoirtisanoutumista työtaistelutoimena. Tarkempi aikataulu tai työtaistelutoimen kohdennus tulevat liittohallituksen käsittelyyn myöhemmin, eikä näistä ole tässä vaiheessa tiedotettavaa.

Sovittelulautakunta on tällä viikolla jatkanut työskentelyään ja kuullut SuPerin ja Tehyn edustajia vielä keskiviikkona ennen ratkaisuesityksen antamista.

– Uuden sovintoesityksen on tarjottava sellaisia uskottavia ratkaisuja hoitajapulaan, että alalle saadaan jatkossa ylipäätään tekijöitä. Kyse on koko kansakunnan edusta, huoltovarmuudesta ja yhteiskunnan toimintakyvystä. Tilanne on kaikkien tiedossa, ja nyt on mahdollisuus tehdä ratkaiseva korjausliike, sanoo SuPerin liittohallituksen puheenjohtaja Silja Paavola.

SuPer ja Tehy ovat vaatineet hoitajapulan ratkaisuksi pelastusohjelmaa, joka toisi hoitajille vuosittain 3,6 % korotuksen normaalien sopimuskorotusten lisäksi. Hoitajapula on kansallinen hätätila, joka on tullut jälleen todeksi, kun viime viikonloppuna sosiaali- ja terveydenhuollon toimintoja jouduttiin sulkemaan henkilöstövajeen vuoksi. SuPerin ja Tehyn julistama ylityö- ja vuoronvaihtokielto on voimassa koko kunta-alalla toistaiseksi. Sen aikana hoitajat tekevät normaalit, työvuorolistalle suunnitellut vuoronsa ja potilasturvallisuudesta vastaa työnantaja.

Lisätiedot:
SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola p. 050 527 5085

Linkit:
SuPer Twitterissä

Lisätietoa julkaisijasta Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer:

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Ratamestarinkatu 12
00520 HELSINKI

09 2727 910
http://www.superliitto.fi
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPeriin kuuluu noin 90 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Ajankohtaista

25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue