Tehyn hallitus sai valtuustolta valtuudet valmistella joukkoirtisanoutuminen

Tehyn ylin päättävä elin valtuusto päätti tänään kokouksessaan antaa Tehyn hallitukselle valtuudet valmistella joukkoirtisanoutumisen työtaistelutoimena. Valtuusto myös käsitteli neuvottelutilannetta ja sai selvityksen sovittelulautakunnan työskentelystä viime viikkoina.

Sovittelulautakunnan työ on Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkösen mukaan pääsiäisen jälkeen tiivistynyt. Taustalla on myös neuvoteltu niin sanotuista tekstikysymyksistä osapuolten kesken.

– On myönteistä, että nyt sovun löytämiseksi todella työskennellään. Hoitajapulaan on pakko saada ratkaisu, koska julkinen terveydenhuolto ja vanhuspalvelut ovat kaatumassa. Pelkästään viime viikonlopun uutiset kertovat, että hoitajapulan takia toimintoja supistetaan, osastoja suljetaan ja toimenpiteitä perutaan koko ajan. Kesän lähestyessä myös useat isot sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiot ovat kertoneet, että sijaisia ei saada mistään. Ja hoitovelka vain kasvaa, hän toteaa.

Rytkösen mukaan sovittelulautakunnan on ymmärrettävä, että he eivät ratko nyt vain työmarkkinakiistaa vaan maamme sote-palveluiden tulevaisuutta.

– Toivon todella, että myös poliittiset päättäjät ottavat vihdoin vakavasti meidän hoitajajärjestöjen syvän yhteisen huolen koko sote-sektorin tulevaisuudesta ja kuulevat meitä. Lopullinen vastuu on heillä, sanoo Rytkönen.

Tehyn valtuusto kutsutaan koolle todennäköisimmin seuraavan kerran, kun sovittelulautakunta on antanut sovintoehdotuksensa.

-Samassa yhteydessä valtuusto saa selvityksen joukkoirtisanoutumisen toteutuksesta ja tekee tarvittavat päätökset, mikäli sovintoesitys ei sisällä uskottavaa ratkaisua hoitajapulaan, sanoo Rytkönen.

Lisätietoja:

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, yhteys erityisavustajan kautta p. 0400 540 005
Tehyn toiminnanjohtaja Else-Mai Kirvesniemi, p. 050 346 0847

Ajankohtaista

26.4.2024

Ammattiliitto Pron edustajisto: kehysriihen päätökset eivät rakenna pitkäjänteistä kasvua

Lue
26.4.2024

Raskaus- ja perhevapaasyrjintä – totta vai tarua?

Lue
26.4.2024

SuPer: Hallituksen päätös rokotusoikeuden laajentamisesta on oikea

Lue
25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue