Tehy ja SuPer: Uusi ylityö- ja vuoronvaihtokielto kuntasektorille

Tehy ja SuPer julistavat ylityö- ja vuoronvaihtokiellon kunta-alan työpaikoille ajalle 1.4.2022 klo 6.00 – 15.4.2022 klo 6.00 lukuun ottamatta samaan aikaan lakossa olevia kohteita. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee SOTE-sopimuksen ja KVTES:in piirissä olevia Tehyn ja SuPerin työsopimussuhteisia jäseniä mukaan lukien työsopimussuhteiset esihenkilöt. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana työtä tehdään normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti.

Hoitajaliittojen laillinen työtaistelu on seurausta siitä, että työriidan sovittelussa ei esitetty minkäänlaisia ratkaisun eväitä. Valtakunnansovittelijan eilen hylätty esitys oli heikompitasoinen kuin muille aloille tehdyt ratkaisut tällä liittokierroksella. Palkkaohjelma puuttui kokonaan ja sopimuskorotukset alittivat aiemmin sovittujen sopimusalojen tason. Esitys ei myöskään sisältänyt mitään työoloja parantavaa. Tehyllä ja SuPerilla ei ollut pienintäkään mahdollisuutta hyväksyä näin huonoa ratkaisua.

– Sovintoesitys oli hoitajille täystyrmäys, jolla tulee olemaan pitkät jäljet. Uusi ylityö- ja vuoronvaihtokielto lisää osaltaan painetta nyt neuvotella ja korjata tilanne. Hoitajien ääni on vihdoin kuultava, sanoo SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

Tehy ja SuPer odottavat valtiovallalta myönteistä signaalia ja työnantajalta aitoa neuvotteluhalua. 

– Hoitajat kyllä muistavat poliitikkojen kauniit sanat ja konkreettiset aluevaalilupaukset. Nyt päättäjät ovat kokonaan vaienneet tai kiertelevät vastuutaan. Valtiovaltaa kuitenkin tarvitaan, jotta ratkaisu löytyy, toteaa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Jo aiemmin ilmoitettu 25 000 hoitajan lakko alkaa 1.4. klo 6 ja jatkuu kaksi viikkoa päättyen 15.4. klo 6.

Lisätietoja:
Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, yhteys erityisavustajan kautta p. 0400 540 005
SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, p. 050 527 5085
SuPerin edunvalvontajohtaja Anne Sainila-Vaarno, p. 050 310 1492
Tehyn toiminnanjohtaja Else-Mai Kirvesniemi, p. 050 346 0847 

Ajankohtaista

8.2.2023

Jytyn eduskuntavaalitavoitteet julki – Kuntien ja hyvinvointialueiden rahoitus ja henkilöstöresurssit turvattava

Lue
8.2.2023

Minun viikkoni: sosiaali- ja terveyspolitiikan asiantuntijan viikkoon mahtuu monenlaista

Lue
8.2.2023

Ammattiliitto Pro: toimihenkilöiden ansiokehityksen huomiotta jättäminen heikentää Suomen houkuttelevuutta

Lue
7.2.2023

Kestävä energia – STTK:n tavoitteita energiapolitiikan kehittämiseksi

Lue
6.2.2023

Haemme työsuhdeneuvojaa Kesäduunari-infoon

Lue
6.2.2023

Juri Aaltonen valittiin jatkamaan ERTOn puheenjohtajana

Lue
6.2.2023

Yksin- ja kevytyrittäjien tärkeimmät palvelut saman katon alle – ProSoolo ja UKKO.fi yhteistyöhön

Lue
2.2.2023

Tehy: Samapalkkaisuusohjelmaa jatkettava, työmarkkinaosapuolet tehokkaammin mukaan

Lue