Tehy ja SuPer: Uusi ylityö- ja vuoronvaihtokielto kuntasektorille

Tehy ja SuPer julistavat ylityö- ja vuoronvaihtokiellon kunta-alan työpaikoille ajalle 1.4.2022 klo 6.00 – 15.4.2022 klo 6.00 lukuun ottamatta samaan aikaan lakossa olevia kohteita. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee SOTE-sopimuksen ja KVTES:in piirissä olevia Tehyn ja SuPerin työsopimussuhteisia jäseniä mukaan lukien työsopimussuhteiset esihenkilöt. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana työtä tehdään normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti.

Hoitajaliittojen laillinen työtaistelu on seurausta siitä, että työriidan sovittelussa ei esitetty minkäänlaisia ratkaisun eväitä. Valtakunnansovittelijan eilen hylätty esitys oli heikompitasoinen kuin muille aloille tehdyt ratkaisut tällä liittokierroksella. Palkkaohjelma puuttui kokonaan ja sopimuskorotukset alittivat aiemmin sovittujen sopimusalojen tason. Esitys ei myöskään sisältänyt mitään työoloja parantavaa. Tehyllä ja SuPerilla ei ollut pienintäkään mahdollisuutta hyväksyä näin huonoa ratkaisua.

– Sovintoesitys oli hoitajille täystyrmäys, jolla tulee olemaan pitkät jäljet. Uusi ylityö- ja vuoronvaihtokielto lisää osaltaan painetta nyt neuvotella ja korjata tilanne. Hoitajien ääni on vihdoin kuultava, sanoo SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

Tehy ja SuPer odottavat valtiovallalta myönteistä signaalia ja työnantajalta aitoa neuvotteluhalua. 

– Hoitajat kyllä muistavat poliitikkojen kauniit sanat ja konkreettiset aluevaalilupaukset. Nyt päättäjät ovat kokonaan vaienneet tai kiertelevät vastuutaan. Valtiovaltaa kuitenkin tarvitaan, jotta ratkaisu löytyy, toteaa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Jo aiemmin ilmoitettu 25 000 hoitajan lakko alkaa 1.4. klo 6 ja jatkuu kaksi viikkoa päättyen 15.4. klo 6.

Lisätietoja:
Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, yhteys erityisavustajan kautta p. 0400 540 005
SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, p. 050 527 5085
SuPerin edunvalvontajohtaja Anne Sainila-Vaarno, p. 050 310 1492
Tehyn toiminnanjohtaja Else-Mai Kirvesniemi, p. 050 346 0847 

Ajankohtaista

4.7.2024

Yleistukea pukkaa

Lue
1.7.2024

Seuraavaksi saksitaan palkkatuki

Lue
28.6.2024

Toimisto suljettu 1.7.-4.8.

Lue
28.6.2024

SAK, Akava ja STTK vastustavat yhteistoimintalakiin esitettyjä muutoksia

Lue
28.6.2024

Mitä uusi EU-parlamenttikausi merkitsee palkansaajille?

Lue
28.6.2024

STTK: Samapalkkaisuus­ohjelman jatkaminen on tärkeää, myös liittojen yhteistyötä tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan 

Lue
28.6.2024

Työtapaturma- ja ammatti-tautivakuutuksen, liikennevakuutuksen ja potilasvakuutuksen lainsäädännön muuttaminen, HE

Lue
28.6.2024

Lausunto Euroopan unionin hiilirajamekanismia koskevan asetuksen toimeenpanosta

Lue