Pro tukee Ukrainan ay-liikettä

Ammattiliitto Pro tukee Ukrainan ay-liikettä kymmenellä eurosentillä per jäsen. Paikallinen ay-liike auttaa lahjoituksilla hädänalaisia ihmisiä Ukrainassa. 

– Me haluamme tukea Ukrainan ammattiliittojen tekemää avustustyötä. Tämä lujittaa ammattiliittojen roolia yhteiskunnassa, mikä on hyvin merkittävää tulevaisuuden kannalta, Pron kansainvälisten asioiden päällikkö Matti Koskinen sanoo. 

Jo aiemmin Ammattiliitto Pro lahjoitti euron per jäsen eli yhteensä 120 000 euroa humanitaariseen apuun neljälle eri avustusjärjestölle: Unicefille, Suomen Punaiselle Ristille, Pelastakaa Lapsille ja Kirkon Ulkomaanavulle.

Pro kannustaa kaikkia tukemaan ukrainalaisia. Ammattiliittojen maailmanlaajuinen kattojärjestö ITUC on avannut hätäaputilin. Sen kautta kansainvälisen ay-liikkeen tuki kanavoidaan Ukrainan ammattiliittojen keskusjärjestöille FPU:lle ja KVPU:lle. Nämä järjestöt tarjoavat tukea perheille, jotka tarvitsevat kipeästi muun muassa ruokaa, vettä, lääkkeitä ja hygieniatarvikkeita.

– Ukrainalaisia voi tukea myös muiden avustusjärjestöjen kautta. Kaikki apu Ukrainassa ja ukrainalaisille on nyt tarpeen, Matti Koskinen toteaa.

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

2.12.2023

Tamperelainen Ida Korsimo on STTK:n Tulevaisuuden tekijä 2023 

Lue
1.12.2023

Kirkon alan palkkoja nostetaan – neuvottelutulos on hyväksytty

Lue
1.12.2023

STTK: Työntekijöiden rooli ja osaamistarpeet tunnistettava osana ilmastotoimia

Lue
1.12.2023

Kaisa Rihu Toimihenkilöarkiston johtajaksi

Lue
30.11.2023

Lähde mukaan rakentamaan tervettä ja liikkuvaa Suomea

Lue
29.11.2023

Ammattiliitto Jyty on tyytyväinen palkkaharmonisoinnin sovintoon Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä

Lue
29.11.2023

Komissiolta tuki työmarkkinaosapuolten vuoropuhelulle

Lue
29.11.2023

SuPer: Palkkojen yhdenmukaistamisesta sovinto Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä – lähihoitajien tehtäväkohtaiset palkat korotetaan vaativuustasojen korkeimpiin tehtäväkohtaisiin palkkoihin

Lue