Pron uudeksi yhteiskuntasuhdejohtajaksi Maria Mäkynen

Ammattiliitto Pron hallitus on valinnut liiton uudeksi yhteiskuntasuhdejohtajaksi Maria Mäkysen. Mäkynen siirtyy tehtävään Pron yhteiskuntavaikuttamisen asiantuntijan tehtävästä.

Koulutukseltaan Mäkynen on yhteiskuntatieteiden maisteri ja kasvatustieteiden maisteri. Hänellä on koulutusjohtamisen tutkinto ja valmistelee parhaillaan väitöskirjaansa työn murroksesta. Mäkynen on tehnyt jo vuosikymmenen ajan töitä yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa niin päättäjänä kuin valmistelijana paikalliselta tasolta valtakunnalliseen. Hän on ehtinyt tekemään työurallaan niin koulutuspäällikön tehtäviä, yhteiskuntavaikuttamisen kampanjoita kuin väitöskirjatutkimusta työmarkkinoiden muutoksesta.

– ​​​​​​​​​​​​​​Mäkysen vahvuudet ovat innovatiivisuus, monipuolinen koulutus ja työkokemus sekä halu uudistaa ammattiyhdistystoimintaa saavutettavammaksi ja moniäänisemmäksi. Hän on myös hyvin verkostoitunut nuorten vaikuttajien parissa. Mäkynen on tervetullut vahvistus Pron yhteiskuntavaikuttamiseen johtajatasolla, sanoo Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

– Ammattiliitto Pron merkitys työn murroksen ja kasvavan asiantuntijatyön aikana on entistä suurempi. Työelämä muuttuu ja luo haasteita erityisesti henkisen puolen turvallisuudessa. Asiantuntijoiden työuralla osaamisen ja koulutuksen päivittäminen turvaavat työllisyyden. Prossa haluan vaikuttaa aktiivisesti työuraa tukeviin koulutuspoliittisiin linjauksiin. Työn murros tulee ottaa haltuun ja se vaatii joukkovoimaa. Lähden innolla johtamaan monialaisen asiantuntijatyön liittoa kohti parempaa työelämää ja yhteisöllisempää vaikuttamistyötä, toteaa Mäkynen.

Mäkynen siirtyy uuteen tehtäväänsä 1.3. Pron yhteiskuntavaikuttamisen asiantuntijan tehtävästä perehtymällä viestinnän, yhteiskuntavaikuttamisen, koulutuspalveluiden ja jäsenpalveluiden kokonaisuuksiin viestintäjohtajan rinnalla. Tehtäväkokonaisuus siirtyy hänen johdettavakseen 1.7. alkaen viestintäjohtajan eläköityessä.

Lisätietoja        puheenjohtaja Jorma Malinen p. 050 5760389

                        yhteiskuntasuhteiden asiantuntija Maria Mäkynen 040 5298113

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue