Ammattiliitto Kelan toimihenkilöt STTK:n jäseneksi

Puheenjohtaja Tuija Sarlinin vuodenvaihde on ollut kiireinen. Uuden liiton perustamisessa on edetty toteutusvaiheeseen. Kelan toimihenkilöt ry vaihtoi nimensä Ammattiliitto Kelan toimihenkilöt ry:ksi ja liittyi STTK:n jäseneksi 1.1.2022.

Keskusjärjestöltä he odottavat jatkossakin aktiivista osallistumista ja aloitteentekijän roolia yhteiskunnallisessa keskustelussa.
− Jäsenillemme tärkeitä teemoja ovat mm. tasa-arvoon liittyvät kysymykset, työelämän muutoksiin liittyvät asiat, kestävä kehitys ja työelämään ja sosiaaliturvaan liittyvä lainsäädäntö, Sarlin listaa.

Tavoitteena yhä vahvempi edunvalvonta

Sarlinin mukaan uutta liittoa perustettaessa lähtökohtana oli, miten muutos vaikuttaa jäseniin ja mitä lisäarvoa se tarjoaa esimerkiksi jäsenten edunvalvontaan ja aktiiviseen jäsentoimintaan.

− Liitollamme on talokohtainen työehtosopimus työnantajan eli Kelan kanssa. Tämä oli myös tärkeä asia päätettäessä perustaa oma ammattiliitto. Lisäksi liitolla on työnantajan kanssa aktiivinen neuvottelutoiminta myös sopimuksen voimassaoloaikana.

Sarlin kertoo liiton luottavan STTK:n asiantuntemukseen ja taustatukeen työelämän lainsäädäntöön ja työmarkkinatalouteen liittyvissä kysymyksissä.

Kolmen hengen toimisto muutti uusiin tiloihin Aikataloon Mikonkadulle. Sarlin sanoo sijainnin olevan KthLiitolle täydellinen, sillä keskeisen sijainnan ansiosta esimerkiksi hallinnon kokouksien järjestäminen onnistuu omalla toimistolla.

Katse tulevaisuudessa

Uuden liiton tavoitteena on rakentaa mielekästä työelämää, jossa työskentelevät hyvinvoivat ja motivoituneet työntekijät.

− Neuvottelemme hyvät työehtosopimukset ja työhyvinvointia tukevat työehdot. Työtahti on viime vuosina muuttunut yhä kiivaammaksi, Sarlin toteaa.

Rutiinitöiden automatisoinnilla, työntekijöiden paremmilla vaikutusmahdollisuuksilla omiin töihinsä ja työjärjestelyihin voidaan turvata työntekijöiden jaksamista ja työhyvinvointia työelämässä.

Sarlin muistuttaa, että työpäivän työtahdin pitää olla sellainen, että ilta on mielekästä vapaa-aikaa yksityiselämässä, eikä mene työpäivästä palautumiseen.

− Pyrimme siihen, että meillä on työnantajan kanssa yhteinen näkemys tulevaisuuden työstämme. Toki tässä kohtaa pitää mainita, että toiminnan perusta on riittävä rahoitus, tässä asiassa olemme riippuvaisia valtion budjetista.

Ajankohtaista

22.3.2024

Tehy: Poliittisten lakkojen rajoitukset voivat viedä hoitajilta tosiasiallisen mahdollisuuden vastustaa hallituksen heikennyksiä

Lue
22.3.2024

Rasismiin puuttuminen työelämässä on jokaisen vastuulla

Lue
21.3.2024

Maailman onnellisin kansa – olemmehan me?

Lue
21.3.2024

Ammattiliitto Pro: hallitus sivuutti jälleen suomalaisten enemmistön toiveet

Lue
21.3.2024

Puutu rasismiin

Lue
20.3.2024

Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Lue
20.3.2024

SuPerin Paavola: Hyvinvointialueiden säästötoimet uhkaavat vakavasti ikääntyneiden perusoikeuksia

Lue
19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue