Ammattiliitto Pro: Ammattiliitto Pron tasa-arvopalkinto 2021 S-Pankki Oyj:lle

Kuvassa vasemmalta Minea Pyykönen ja Jorma Malinen Ammattiliitto Prosta, Virpi Ylönen, Pekka Ylihurula ja Merja Reinilä S-Pankista ja Antti Hakala Ammattiliitto Prosta.
Kuva: Jari Härkönen

Ammattiliitto Pro myönsi vuoden 2021 tasa-arvopalkinnon S-Pankki Oyj:lle. Pro antaa vuosittain tunnustuksen tasa-arvoa parantavalle työelämäteolle. Tunnustus myönnettiin S-Pankki Oyj:lle ansiokkaista käytännön toimista tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumiseksi. Näitä toimia ovat muun muassa muokatun työn malli sekä rekrytointi, jossa ei kysytä henkilön ikää eikä sukupuolta.

Ammattiliitto Pro palkitsee kerran vuodessa työelämäteon, joka parantaa miesten ja naisten välistä palkkatasa-arvoa, työn ja perheen yhteensovittamista, tasa-arvosuunnittelua tai esimerkiksi seksuaalisen ja sukupuoleen perustuvan häirinnän ehkäisyä ja käsittelyä työpaikoilla. Työelämän tasa-arvon edistäminen on tärkeä osa Pron toimintaa ja vaikuttamista. Pron tasa-arvopalkinto myönnettiin nyt jo neljännen kerran.

– Tasa-arvopalkinnolla Pro haluaa palkita ja tuoda esiin hyviä käytäntöjä työpaikoilta. S-Pankki Oyj palkittiin muokatun työn mallista, joka helpottaa työhön paluuta esimerkiksi sairauden jälkeen tai tukee työssä jaksamista, jos työntekijä kohtaa henkilökohtaiseen elämään liittyvän haasteen, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Työntekijä saa täyttä palkkaa muokatun työn ajalta. Päätöksessä painottui myös S-Pankin rekrytointikäytäntö, joka tukee tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista työpaikalla. Rekrytoinnissa ei kysytä henkilön ikää eikä sukupuolta.

S-Pankin henkilöstöjohtaja Merja Reinilä kertoo, että pankissa ollaan iloisia ja otettuja Pron tasa-arvopalkinnosta.

– Ihan todella hyvä fiilis, mahtavalta tuntuu. Tasa-arvo on meidän jokapäiväisen toimintamme ohjenuora. Tämä palkinto on hieno tunnustus siitä työstä, mitä olemme S-Pankissa tehneet tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi tähän asti. Työ jatkuu, Reinilä sanoo.

Pankin henkilöstö arvostaa tasapuolista ja tasa-arvoista kohtelua, ja tieto Pron tasa-arvopalkinnosta otettiin vastaan tyytyväisenä, sanoo S-Pankin prolainen pääluottamusmies Virpi Ylönen.

– Tuntuu tosi hienolta. Pääluottamusmiehenä olen todella iloinen, että meillä aidosti mietitään ja toteutetaan näitä tekoja, ja että ne koskevat koko henkilöstöä eikä vain tiettyä pientä ryhmää, Ylönen sanoo.

Lisätietoja:

Minea Pyykönen, johtaja, Ammattiliitto Pro, p. 0400 823 008,
minea.pyykonen@proliitto.fi

Merja Reinilä, henkilöstöjohtaja, S-Pankki, p. 050 516 7044,
merja.reinila@s-pankki.fi

Pron tasa-arvopalkinto

Ammattiliitto Pro palkitsee kerran vuodessa tasa-arvopalkinnolla ensisijaisesti prolaisen työpaikan, jäsenen tai luottamushenkilön. Pron jäsenet ja henkilökunta voivat ehdottaa tasa-arvopalkintoa tasa-arvotyössä ansioituneelle henkilölle tai taholle. Palkinnon valintakriteereissä otetaan huomioon työelämän tasa-arvoa edistävät teot. Tekona voi olla toteutettu kehittämishanke, hyvä käytäntö työpaikalla, tuloksia tuottanut toimintatapa tai yhteistyö työpaikan sisällä tai muiden toimijoiden kanssa.

Palkinnon saajan valitsee Ammattiliitto Pron hallitus. Palkinto jaettiin tänään keskusjärjestö STTK:n Naisten Palkkapäivän yhteydessä.

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

5.12.2023

Kauas karkaa koulutuksen tasa-arvo

Lue
5.12.2023

Lausunto työrauhalainsäädännön kehittämisestä

Lue
5.12.2023

SAK, AKAVA ja STTK: Muutokset työtaisteluoikeuteen horjuttavat työmarkkinoiden tasapainoa entisestään

Lue
5.12.2023

Työtaisteluoikeuksien rajoittamiselle ei ole oikeudellisesti hyväksyttäviä syitä, toteaa Ammattiliitto Jyty lausunnossaan

Lue
4.12.2023

Vammaiset ihmiset kohtaavat edelleen paljon syrjintää

Lue
4.12.2023

Tehy: Hallituksen esitysluonnos työrauhalainsäädännön muutoksista viittaa kintaalla perusoikeuksille

Lue
2.12.2023

STTK-Opiskelijoiden puheenjohtajaksi Valtteri Mäyrälä 

Lue
2.12.2023

Tamperelainen Ida Korsimo on STTK:n Tulevaisuuden tekijä 2023 

Lue