STTK:n uudessa pelissä seikkaillaan kiperissä työelämätilanteissa

Lisätietoja:

Kirsi Suominen

tietohallinto- ja viestintäpäällikkö

Profiili
Laki-ja_Kirppu-peli

STTK on julkaissut uuden nuorille suunnatun työelämäaiheisen pelin. Laki ja Kirppu uraputkessa -pelissä työuransa alussa oleva Laki-koira työskentelee kirjastoneuvojana. Päivän aikana hän kohtaa seitsemän haastavaa tilannetta, joista yrittää selvitä yhdessä Kirpun kanssa. Peli soveltuu hyvin työelämätiedon opetukseen ja muuhun työelämäohjaukseen. 

Pelin kehittämisessä oli mukana nuoria, jotka osallistuivat tilanteiden ideointiin, pelikonseptin suunnitteluun ja nimen valintaan. Pelitilanteet käsittelevät muun muassa myöhästymistä, kiusaamista, yhdenvertaisuutta ja väärin maksettua palkkaa. Peliä laadittaessa on kiinnitetty erityistä huomiota tunnelmaan, jotta pelin aiheet eivät ongelmista huolimatta maalaisi työelämästä liian kielteistä kuvaa.

– Työntekijät joutuvat työpaikan arjessa kohtamaan vaikeitakin asioita. Toivomme pelin tarjoavan nuorille oivalluksia ja vahvistusta tunteelle, että kaikesta voi selvitä, viestintäasiantuntija Kirsi Suominen toteaa.

Pelaajan tehtävä on auttaa Lakia tekemään mahdollisimman oikeita ratkaisuja tilanteissa, joissa ei ole selkeästi oikeita tai vääriä vastauksia.  Peliä voi pelata läpi monta kertaa ja tarkkailla, miten erilaiset ratkaisut vaikuttavat pelin etenemiseen ja tulokseen.

Nuoret tarvitsevat työelämätietoa

STTK:n viime viikolla julkaiseman nuorisokyselyn mukaan nuorista 65 prosenttia etsii ohjausta tai neuvontaa internetistä.  Erityisesti sieltä hakevat tietoa lukio-, AMK- ja yliopisto-opiskelijat. Tärkeimmiksi tiedonlähteiksi nousivat koulut ja oppilaitokset (82 %).

– Teemme paljon yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja tarjoamme niiden käyttöön työelämätietoa sisältäviä materiaaleja. Meille on tärkeää, että yhä useampi nuori oppisi oikeutensa ja velvollisuutensa työntekijänä jo ennen työelämään tuloa, Suominen toteaa.

STTK on tuottanut työelämän pelisääntöjä sisältäviä materiaaleja nuorille jo pitkään. Oppaiden ja esitteiden rinnalle on rakennettu monipuoliset Työelämään-nettisivut sekä tuotettu videoita ja pelejä.

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue