Ammattiliitto Pro: Stora Enson toimihenkilöille uusi yrityskohtainen työehtosopimus

Ammattiliitto Pro hyväksyi tänään 28. lokakuuta Pron ja Stora Enson toimihenkilöille ensimmäisen yrityskohtaisen työehtosopimuksen. Sopimuskausi on kestoltaan 28 kuukautta. Työehtosopimus tulee voimaan 1.1.2022 ja päättyy 30.04.2024. Sopimuskauden aikana palkkoja korotetaan ensin 0,95 prosenttia ja myöhemmin 0,45 prosenttia. Lisäksi palkkoihin tulee paikallisesti sovittava korotus.

Syksyn aikana käydyt neuvottelut etenivät ripeästi hyvässä yhteistyössä ja rakentavassa hengessä. Sopimus on ensimmäinen Pron paperiteollisuuden yrityskohtainen työehtosopimus.

—  Sopimusneuvotteluissa oli myönteinen ilmapiiri ja siksi neuvottelijat pääsivät maaliin varsin nopeasti. Stora Enson kanssa solmitulla yrityskohtaisella työehtosopimuksella luodaan edellytykset Stora Enson tehtailla paikallisesti yhdessä sopien kasvattaa tuottavuutta, turvata täysi työllisyys ja rakentaa hyvää luottamusta yhteistyöhön, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen toteaa.

Palkkoja korotetaan 1.3.2022 lähtien 0,95 prosentin yleiskorotuksella. Tämän lisäksi paikallisesti sovittaviin henkilökohtaisten palkkojen korotuksiin on käytettävissä 0,95 prosentin suuruinen erä, joka lasketaan tämän työehtosopimuksen piiriin kuuluvien toimihenkilöiden tammikuussa 2022 maksetuista kuukausipalkoista.

Vuonna 2023 tehdään samansuuruiset korotukset, ja vuonna 2024 palkkoja korotetaan vielä 0,45 prosentin yleiskorotuksella. Lisäksi paikallisesti sovittaviin henkilökohtaisten palkkojen korotuksiin on käytettävissä 0,45 prosentin suuruinen erä, joka lasketaan tämän työehtosopimuksen piiriin kuuluvien toimihenkilöiden joulukuussa 2023 maksetuista kuukausipalkoista.

Äitiys- ja isyysvapaan ajalta maksetaan täyttä palkkaa pidempään

Äitiysvapaan ajalta maksetaan uuden sopimuksen myötä täysi palkka neljältä kuukaudelta. Toimihenkilön adoptoidessa alle 7-vuotiaan lapsen, annetaan hänelle äitiysvapaaseen rinnastettava neljän kuukauden palkallinen vapaa. Isyysvapaalla olevalle toimihenkilölle maksetaan palkkaa 24 ensimmäiseltä työpäivältä.

Sopimusratkaisu ei sisällä heikennyksiä toimihenkilöiden työehtoihin.

Lisätiedot: Jorma Malinen, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja, puh. 050 576 0389


Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

2.2.2023

Tehy: Samapalkkaisuusohjelmaa jatkettava, työmarkkinaosapuolet tehokkaammin mukaan

Lue
2.2.2023

Jyty: Palkkatasa-arvoa on edistettävä työehtosopimuksilla

Lue
2.2.2023

STTK kannattaa samapalkkaisuusohjelman kokonaisarvioinnin suosituksia

Lue
1.2.2023

SuPer: Hoiva-avustajat toteuttavat lääkehoitoa ohi koulutuksensa, onko lääkehoidon toteutus turvallista?

Lue
1.2.2023

RIA ja RKL vaativat nopeaa reagointia uhkaavaan taantumaan

Lue
1.2.2023

Nolottaako kertoa, että särkee päätä?

Lue
31.1.2023

SAK, Akava ja STTK: Palveluita ja toimeentuloturvaa on kehitettävä kokonaisuutena

Lue
31.1.2023

Tehy: Hoiva-avustajat jakavat lainvastaisesti luvatta lääkkeitä – valvontaa tiukennettava, sanktiot tarpeen

Lue