Ammattiliitto Pro: Stora Enson toimihenkilöille uusi yrityskohtainen työehtosopimus

Ammattiliitto Pro hyväksyi tänään 28. lokakuuta Pron ja Stora Enson toimihenkilöille ensimmäisen yrityskohtaisen työehtosopimuksen. Sopimuskausi on kestoltaan 28 kuukautta. Työehtosopimus tulee voimaan 1.1.2022 ja päättyy 30.04.2024. Sopimuskauden aikana palkkoja korotetaan ensin 0,95 prosenttia ja myöhemmin 0,45 prosenttia. Lisäksi palkkoihin tulee paikallisesti sovittava korotus.

Syksyn aikana käydyt neuvottelut etenivät ripeästi hyvässä yhteistyössä ja rakentavassa hengessä. Sopimus on ensimmäinen Pron paperiteollisuuden yrityskohtainen työehtosopimus.

—  Sopimusneuvotteluissa oli myönteinen ilmapiiri ja siksi neuvottelijat pääsivät maaliin varsin nopeasti. Stora Enson kanssa solmitulla yrityskohtaisella työehtosopimuksella luodaan edellytykset Stora Enson tehtailla paikallisesti yhdessä sopien kasvattaa tuottavuutta, turvata täysi työllisyys ja rakentaa hyvää luottamusta yhteistyöhön, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen toteaa.

Palkkoja korotetaan 1.3.2022 lähtien 0,95 prosentin yleiskorotuksella. Tämän lisäksi paikallisesti sovittaviin henkilökohtaisten palkkojen korotuksiin on käytettävissä 0,95 prosentin suuruinen erä, joka lasketaan tämän työehtosopimuksen piiriin kuuluvien toimihenkilöiden tammikuussa 2022 maksetuista kuukausipalkoista.

Vuonna 2023 tehdään samansuuruiset korotukset, ja vuonna 2024 palkkoja korotetaan vielä 0,45 prosentin yleiskorotuksella. Lisäksi paikallisesti sovittaviin henkilökohtaisten palkkojen korotuksiin on käytettävissä 0,45 prosentin suuruinen erä, joka lasketaan tämän työehtosopimuksen piiriin kuuluvien toimihenkilöiden joulukuussa 2023 maksetuista kuukausipalkoista.

Äitiys- ja isyysvapaan ajalta maksetaan täyttä palkkaa pidempään

Äitiysvapaan ajalta maksetaan uuden sopimuksen myötä täysi palkka neljältä kuukaudelta. Toimihenkilön adoptoidessa alle 7-vuotiaan lapsen, annetaan hänelle äitiysvapaaseen rinnastettava neljän kuukauden palkallinen vapaa. Isyysvapaalla olevalle toimihenkilölle maksetaan palkkaa 24 ensimmäiseltä työpäivältä.

Sopimusratkaisu ei sisällä heikennyksiä toimihenkilöiden työehtoihin.

Lisätiedot: Jorma Malinen, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja, puh. 050 576 0389


Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

20.5.2024

SAK, STTK, SEL ja Pro: Leipomotyölain kumoaminen lisää alan terveysriskejä ja alentaa ansioita

Lue
20.5.2024

Hallituksen “tehokkaat” kitkemiskeinot lisäävät raskaus- ja perhevapaasyrjintää 

Lue
17.5.2024

SuPerTk hakee jäsensihteeriä vakituiseen työsuhteeseen

Lue
17.5.2024

Selvitystyö pelastustoimen valtiollistamisesta käynnistettävä pikaisesti

Lue
17.5.2024

Kim Nikula jättää SPALin järjestön johtajan tehtävät 

Lue
17.5.2024

EU-vaaleissa kannattaa äänestää 

Lue
16.5.2024

Työvoimapalveluiden palveluprosessin uudistustarpeet ja yksityisen työnvälityksen mahdollisuus saada tietoja työnhakijasta

Lue
16.5.2024

STTK: Suomi vastaa kasvaviin osaamisvaatimuksiin koulutusleikkauksilla

Lue