Tehy-lehden 40-vuotistaivalta juhlitaan kahdella kansikuvalla

Tehy-lehden juhlanumero ilmestyi 9.6. Sitä on painettu kahdella kansikuvalla. Kuvat ovat lehden kansikuvakilpailun voittajatöitä ja lukijaäänestyksen suosikkeja. Kannet juhlistavat tehyläisten monipuolisuutta ja sitkeää työtä koronapandemian aikana. 

Kansikuvakilpailussa graafisen alan opiskelijoita pyydettiin päivittämään Tehy-lehden ensimmäinen kansikuva vuodelta 1981 tähän päivään. Ensimmäisen numeron kannessa oli piirretty hoitajahahmo, joka kantoi sylissään kukkakoria.  

Kilpailuun lähetettiin 41 upeaa työtä. Lukijaäänestyksessä eniten ääniä sai Metropolia-ammattikorkeakoulussa opiskelevan Tytti Korhosen kansi, joka kuvaa tehyläisten monipuolisuutta ja monikulttuurisuutta. Toiseksi tuli Lapin yliopistossa opiskelevan Ruusa Pirkolan kansi. Kuvallaan hän halusi kiittää tehyläisiä työstä, jota he ovat tehneet koronapandemian aikana. Juhlanumeroa painettiin molemmilla kansilla. 

Alusta asti Tehy-lehti on ollut kaikkien tehyläisten oma lehti. Se esittelee alan tärkeimmät puheenaiheet ja ilmiöt sekä kiinnostavat ihmiset ja työpaikat. Se kertoo edunvalvonnasta, vastaa kysymyksiin ja pitää jäsenet ajan tasalla ja heidän äänensä kuuluvilla. 

Tehyn jäsenet ja muut lukijat ovat ottaneet Tehy-lehden omakseen. Somessa Tehy-lehti oli viime vuonna sekä suurin että eniten yleisöään kasvattanut ammatti- ja järjestömedia (lähde: Aikakausmedia). 

Tehy-lehden juhlanumerossa juhlitaan tehyläistä työtä. Jokainen suomalainen kohtaa tehyläisiä ammattilaisia lukemattomia kertoja elämänsä aikana – jotkut jopa päivittäin. Juhlanumeron pääjutussa 20 tehyläistä kertoo, mikä heidän työssään on parasta. 

Ensimmäinen Tehy-lehti ilmestyi vuonna 1981. Lehti on vuoden vanhempi kuin Tehy itse, sillä se luotiin valmistelemaan ammattijärjestön perustamista. Tehy-lehti ilmestyy painettuna aikakauslehtenä 11 kertaa vuodessa. Lehden verkkosivustolla julkaistaan sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan tuoreimmat uutiset, viikoittain päivittyviä blogeja ja laajoja artikkeleita.  

Lisätietoja: Tehy-lehden päätoimittaja Maria Tuominen, p. 040 825 76 84 

Tehy-lehden juhlanumeroa on painettu kahdella kansikuvalla. Vasemmalla on Tytti Korhosen suunnittelema kansi, joka kuvaa tehyläisten monipuolisuutta ja monikulttuurisuutta. Oikealla on Ruusa Pirkolan kansi, jolla suunnittelija haluaa kiittää tehyläisiä työstä koronapandemian aikana.

Ajankohtaista

22.3.2024

Tehy: Poliittisten lakkojen rajoitukset voivat viedä hoitajilta tosiasiallisen mahdollisuuden vastustaa hallituksen heikennyksiä

Lue
22.3.2024

Rasismiin puuttuminen työelämässä on jokaisen vastuulla

Lue
21.3.2024

Maailman onnellisin kansa – olemmehan me?

Lue
21.3.2024

Ammattiliitto Pro: hallitus sivuutti jälleen suomalaisten enemmistön toiveet

Lue
21.3.2024

Puutu rasismiin

Lue
20.3.2024

Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Lue
20.3.2024

SuPerin Paavola: Hyvinvointialueiden säästötoimet uhkaavat vakavasti ikääntyneiden perusoikeuksia

Lue
19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue