Tehy-lehden 40-vuotistaivalta juhlitaan kahdella kansikuvalla

Tehy-lehden juhlanumero ilmestyi 9.6. Sitä on painettu kahdella kansikuvalla. Kuvat ovat lehden kansikuvakilpailun voittajatöitä ja lukijaäänestyksen suosikkeja. Kannet juhlistavat tehyläisten monipuolisuutta ja sitkeää työtä koronapandemian aikana. 

Kansikuvakilpailussa graafisen alan opiskelijoita pyydettiin päivittämään Tehy-lehden ensimmäinen kansikuva vuodelta 1981 tähän päivään. Ensimmäisen numeron kannessa oli piirretty hoitajahahmo, joka kantoi sylissään kukkakoria.  

Kilpailuun lähetettiin 41 upeaa työtä. Lukijaäänestyksessä eniten ääniä sai Metropolia-ammattikorkeakoulussa opiskelevan Tytti Korhosen kansi, joka kuvaa tehyläisten monipuolisuutta ja monikulttuurisuutta. Toiseksi tuli Lapin yliopistossa opiskelevan Ruusa Pirkolan kansi. Kuvallaan hän halusi kiittää tehyläisiä työstä, jota he ovat tehneet koronapandemian aikana. Juhlanumeroa painettiin molemmilla kansilla. 

Alusta asti Tehy-lehti on ollut kaikkien tehyläisten oma lehti. Se esittelee alan tärkeimmät puheenaiheet ja ilmiöt sekä kiinnostavat ihmiset ja työpaikat. Se kertoo edunvalvonnasta, vastaa kysymyksiin ja pitää jäsenet ajan tasalla ja heidän äänensä kuuluvilla. 

Tehyn jäsenet ja muut lukijat ovat ottaneet Tehy-lehden omakseen. Somessa Tehy-lehti oli viime vuonna sekä suurin että eniten yleisöään kasvattanut ammatti- ja järjestömedia (lähde: Aikakausmedia). 

Tehy-lehden juhlanumerossa juhlitaan tehyläistä työtä. Jokainen suomalainen kohtaa tehyläisiä ammattilaisia lukemattomia kertoja elämänsä aikana – jotkut jopa päivittäin. Juhlanumeron pääjutussa 20 tehyläistä kertoo, mikä heidän työssään on parasta. 

Ensimmäinen Tehy-lehti ilmestyi vuonna 1981. Lehti on vuoden vanhempi kuin Tehy itse, sillä se luotiin valmistelemaan ammattijärjestön perustamista. Tehy-lehti ilmestyy painettuna aikakauslehtenä 11 kertaa vuodessa. Lehden verkkosivustolla julkaistaan sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan tuoreimmat uutiset, viikoittain päivittyviä blogeja ja laajoja artikkeleita.  

Lisätietoja: Tehy-lehden päätoimittaja Maria Tuominen, p. 040 825 76 84 

Tehy-lehden juhlanumeroa on painettu kahdella kansikuvalla. Vasemmalla on Tytti Korhosen suunnittelema kansi, joka kuvaa tehyläisten monipuolisuutta ja monikulttuurisuutta. Oikealla on Ruusa Pirkolan kansi, jolla suunnittelija haluaa kiittää tehyläisiä työstä koronapandemian aikana.

Ajankohtaista

20.6.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: Yhteistyössä yksityistä varhaiskasvatusalaa kehittämässä – alalle oma työehtosopimus

Lue
20.6.2024

Tehy: Sairauspäivärahojen leikkaus iskee jo ennestään ahtaalla oleviin työntekijöihin

Lue
20.6.2024

Kesäduunari, toimi näin, jos työnantaja peruu vuorosi

Lue
19.6.2024

Ay-liike on vastavoima työelämää heikentäville voimille

Lue
17.6.2024

Hoivatalous ei aina kestä päivänvaloa

Lue
17.6.2024

Lausunto hallituksen esityksestä laiksi ammatillisen koulutuksen toiminnanohjauksen kokeilusta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

Lue
15.6.2024

STTK:n vastauksia RKP:n puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Kokoomuksen puoluekokousaloitteisiin

Lue