Pro jatkaa lakkoa Kotidatassa – yhtiön henkilöstöllä suuria saatavia

Ammattiliitto Pro on jättänyt tänään lakkovaroituksen Suomen Kotidataan. Lakko alkaa maanantaina 28.12.2020 kello 6:00 ja päättyy sunnuntaina 24.1.2020 kello 23:59. Yhtiössä tällä hetkellä meneillään oleva Pron lakko loppuu 22.12.2020.

Suomen Kotidata on edelleen haluton neuvottelemaan Pron kanssa tilanteen ratkaisemisesta. Aitojen neuvotteluiden ja henkilöstön oikeutettujen vaatimusten kuuntelun sijaan yhtiö on käynnistänyt yt-neuvottelut, joissa se pyrkii irtisanomaan prolaisia ja koittaa palkata uusia työntekijöitä, kuten kerroimme tiedotteessamme perjantaina.

— Tällainen toiminta, jossa ei suostuta neuvottelemaan asiasta ja käynnistetään yt-neuvottelut lailliseen työtaisteluun osallistujien ja mahdollisesti myös työsuojeluvaltuutetun irtisanomiseksi, kertoo yrityksen johdon kieroutuneesta toimintakulttuurista, toteaa Ammattiliitto Pron ICT-alan sopimusalavastaava Mika Mäkelä.

Yrityksen henkilöstö on laskenut, että sillä on satojen tuhansien saatavia yritykseltä. Vaatimukset koostuvat muun muassa työajasta, jota ei ole saanut merkitä työajaksi, päivärahoista ja maksamattomista lomapalkoista. Yrityksen henkilöstö on esittänyt näistä vaatimuksia yritykselle, mutta yhtiö ei ole suostunut niistä neuvottelemaan.

— Pro on käynnistänyt tarvittavat toimenpiteet asian johdosta, toteaa Ammattiliitto Pron sopimusala-asiamies Seppo Lundgren.

Telia ja Elisa vastuussa Kotidatan henkilöstön kohtelusta

Kotidata on teleoperaattorien alihankintayritys. Muun muassa Telia ja Elisa ostavat Kotidatan palveluja. Todennäköisesti palvelusopimukset ovat niin epäedulliset Kotidatalle, että yritys ottaa katteen työntekijöiden palkoista.

— Telian ja Elisan toimintaa ei voi mitenkään puolustella. Yhtiöt korostavat virallisissa yhteyksissä eettisyyttään, mutta käytännössä polkevat alihankintayritysten henkilöstön palkkoja, Mäkelä ja Lundgren toteavat.

Lakkovaroitus on jätetty tänään 14.12.2020 Kaupan liitolle ja valtakunnansovittelijalle.

Lisätietoa: Sopimusalavastaava Mika Mäkelä, p. 050 592 5177

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista
Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet alaan katsomatta.
Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.
Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.
Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen.

Ajankohtaista

8.2.2023

Jytyn eduskuntavaalitavoitteet julki – Kuntien ja hyvinvointialueiden rahoitus ja henkilöstöresurssit turvattava

Lue
8.2.2023

Minun viikkoni: sosiaali- ja terveyspolitiikan asiantuntijan viikkoon mahtuu monenlaista

Lue
8.2.2023

Ammattiliitto Pro: toimihenkilöiden ansiokehityksen huomiotta jättäminen heikentää Suomen houkuttelevuutta

Lue
7.2.2023

Kestävä energia

Lue
6.2.2023

Haemme työsuhdeneuvojaa Kesäduunari-infoon

Lue
6.2.2023

Juri Aaltonen valittiin jatkamaan ERTOn puheenjohtajana

Lue
6.2.2023

Yksin- ja kevytyrittäjien tärkeimmät palvelut saman katon alle – ProSoolo ja UKKO.fi yhteistyöhön

Lue
2.2.2023

Tehy: Samapalkkaisuusohjelmaa jatkettava, työmarkkinaosapuolet tehokkaammin mukaan

Lue