Suomen Kotidatan työnseisaus jatkuu – yhtiö on haluton ratkaisemaan kiistaa henkilöstön työehdoista

Suomen Kotidatan henkilöstö aloitti tänään maanantaiaamuna 24. elokuuta työtaistelun, ja se kestää perjantaihin 28. elokuuta saakka. Henkilöstön työsuhteen ehtoja ei ole korjattu, eikä yritys aio noudattaa ICT-alan työehtosopimusta.

– Tässä tilanteessa henkilöstöllä ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin jatkaa työehtojensa puolustamista työtaistelulla. Jos tilanne ei ratkea, joudumme harkitsemaan myös muita toimia, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Malisen mukaan Pro on jatkuvasti valmis neuvottelemaan asiasta yrityksen johdon kanssa, mikäli se näin haluaa.

– Yhtiön johto sekä yhtiön edustajat ovat käyttäytyneet epäasiallisesti työntekijöitä kohtaan. Henkilöstön toiminnasta on muun muassa esitetty perättömiä syytöksiä edellisen työnseisauksen aikana. Tällaista toimintaa on mahdoton hyväksyä, Ammattiliitto Pron sopimusala-asiamies Seppo Lundgren toteaa.

Työtehtävät ovat samoja kuin muillakin toimihenkilöillä ICT-alalla – palkkaus ei
Kerroimme jo aikaisemmassa tiedotteessamme törkeästä alipalkkauksesta Kotidatassa. Työtehtävät ovat samoja kuin muillakin ICT-alan toimihenkilöillä, mutta yritys maksaa niistä selkeästi pienemmän palkan kuin muut alan toimijat tai ICT-alan työehtosopimus määrittää.

Toimihenkilöt eivät esimerkiksi saa merkitä kaikkea työaikaansa työaikaraporteille, ja siten joutuvat matkustamaan osittain asiakkaiden luo ilman korvausta. Asiakas voi sijaita esimerkiksi sadan kilometrin päässä ja toimihenkilön palkasta jää näin iso osa puuttumaan. Lisäksi toimihenkilöt eivät saa palkkaa valmistelusta ja raportoinnista.

– Tämänkaltaista törkeää alipalkkausta ei voida missään tapauksessa hyväksyä ja asia tulee korjata siten, että yritys alkaa noudattamaan ICT-alan työehtosopimusta, Ammattiliitto Pron ICT-alan sopimusalavastaava Mika Mäkelä toteaa.

Suomen Kotidatan henkilöstö on tähän mennessä käynyt työtaisteluita työehtojensa puolesta 22.–27. heinäkuuta ja 12.–14. elokuuta.

Lisätietoja:
Jorma Malinen, puheenjohtaja, p. 050 576 0389
Seppo Lundgren, sopimusala-asiamies, p. 044 080 0808
Mika Mäkelä, sopimusalavastaava, p. 050 592 5177

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista
Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet alaan katsomatta.
Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.
Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.
Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen.

Ajankohtaista

2.6.2023

Ay-maksujen verovähennys on säilytettävä

Lue
2.6.2023

Tehyn Rytkönen: Kaikilla oikeus turvalliseen aborttiin, ammattilainen ei voi valita asiakkaitaan

Lue
31.5.2023

SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola on paikalla lakkokohteessa 1.6.2023 klo 9:30

Lue
31.5.2023

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle hakusaarto ja keikkailukielto

Lue
31.5.2023

Uusia yksityisen sosiaalipalvelualan lakkovaroituksia hoivakoteihin ja lastensuojeluun

Lue
31.5.2023

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle määräaikainen, rajattu hakusaarto ja koko sopimusalaa koskeva määräaikainen keikkailukielto

Lue
31.5.2023

SuPer on antanut useita lakkovaroituksia yksityiselle sosiaalipalvelualalle ja julistanut hakusaarron ja keikkailukiellon

Lue
31.5.2023

Yksityisen sosiaalipalvelualan ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu 14.6. asti – ohjeet jäsenille

Lue