Suomen Kotidatan työnseisaus jatkuu – yhtiö on haluton ratkaisemaan kiistaa henkilöstön työehdoista

Suomen Kotidatan henkilöstö aloitti tänään maanantaiaamuna 24. elokuuta työtaistelun, ja se kestää perjantaihin 28. elokuuta saakka. Henkilöstön työsuhteen ehtoja ei ole korjattu, eikä yritys aio noudattaa ICT-alan työehtosopimusta.

– Tässä tilanteessa henkilöstöllä ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin jatkaa työehtojensa puolustamista työtaistelulla. Jos tilanne ei ratkea, joudumme harkitsemaan myös muita toimia, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Malisen mukaan Pro on jatkuvasti valmis neuvottelemaan asiasta yrityksen johdon kanssa, mikäli se näin haluaa.

– Yhtiön johto sekä yhtiön edustajat ovat käyttäytyneet epäasiallisesti työntekijöitä kohtaan. Henkilöstön toiminnasta on muun muassa esitetty perättömiä syytöksiä edellisen työnseisauksen aikana. Tällaista toimintaa on mahdoton hyväksyä, Ammattiliitto Pron sopimusala-asiamies Seppo Lundgren toteaa.

Työtehtävät ovat samoja kuin muillakin toimihenkilöillä ICT-alalla – palkkaus ei
Kerroimme jo aikaisemmassa tiedotteessamme törkeästä alipalkkauksesta Kotidatassa. Työtehtävät ovat samoja kuin muillakin ICT-alan toimihenkilöillä, mutta yritys maksaa niistä selkeästi pienemmän palkan kuin muut alan toimijat tai ICT-alan työehtosopimus määrittää.

Toimihenkilöt eivät esimerkiksi saa merkitä kaikkea työaikaansa työaikaraporteille, ja siten joutuvat matkustamaan osittain asiakkaiden luo ilman korvausta. Asiakas voi sijaita esimerkiksi sadan kilometrin päässä ja toimihenkilön palkasta jää näin iso osa puuttumaan. Lisäksi toimihenkilöt eivät saa palkkaa valmistelusta ja raportoinnista.

– Tämänkaltaista törkeää alipalkkausta ei voida missään tapauksessa hyväksyä ja asia tulee korjata siten, että yritys alkaa noudattamaan ICT-alan työehtosopimusta, Ammattiliitto Pron ICT-alan sopimusalavastaava Mika Mäkelä toteaa.

Suomen Kotidatan henkilöstö on tähän mennessä käynyt työtaisteluita työehtojensa puolesta 22.–27. heinäkuuta ja 12.–14. elokuuta.

Lisätietoja:
Jorma Malinen, puheenjohtaja, p. 050 576 0389
Seppo Lundgren, sopimusala-asiamies, p. 044 080 0808
Mika Mäkelä, sopimusalavastaava, p. 050 592 5177

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista
Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet alaan katsomatta.
Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.
Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.
Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen.

Ajankohtaista

5.12.2023

Kauas karkaa koulutuksen tasa-arvo

Lue
5.12.2023

Lausunto työrauhalainsäädännön kehittämisestä

Lue
5.12.2023

SAK, AKAVA ja STTK: Muutokset työtaisteluoikeuteen horjuttavat työmarkkinoiden tasapainoa entisestään

Lue
5.12.2023

Työtaisteluoikeuksien rajoittamiselle ei ole oikeudellisesti hyväksyttäviä syitä, toteaa Ammattiliitto Jyty lausunnossaan

Lue
4.12.2023

Vammaiset ihmiset kohtaavat edelleen paljon syrjintää

Lue
4.12.2023

Tehy: Hallituksen esitysluonnos työrauhalainsäädännön muutoksista viittaa kintaalla perusoikeuksille

Lue
2.12.2023

STTK-Opiskelijoiden puheenjohtajaksi Valtteri Mäyrälä 

Lue
2.12.2023

Tamperelainen Ida Korsimo on STTK:n Tulevaisuuden tekijä 2023 

Lue