Pro vauhdittaa ICT-alan toimihenkilöiden työehtosopimusneuvotteluja

Pro vauhdittaa ICT-alan toimihenkilöiden työehtosopimusneuvotteluja — koko alaa koskeva ylityökielto alkaa huomenna

Ammattiliitto Pro aloittaa huomenna tiistaina 26. toukokuuta kello 6 kahden viikon ylityökiellon ICT-alan toimihenkilösopimuksen soveltamisalalla. Pro toivoo työnantajilta vastuunkantoa, ja vaatii kilpailukykysopimuksen mukanaan tuoman 24 palkattoman työtunnin poistamista ICT-alan työehtosopimusratkaisusta.

ICT-alan työehtosopimusneuvottelut ovat olleet viime viikosta lähtien täysin jumissa. Alalla neuvoteltiin viimeksi 20. toukokuuta, mutta ratkaisua ei löytynyt työnantajia edustavan Palvelualan työnantajat Palta ry:n kanssa. Neuvotteluiden vauhdittamiseksi Pro aloittaa koko alaa koskevan ylityökiellon, joka alkaa huomenna tiistaina 26.5. kello 6.00 ja päättyy tiistaina 9.6. kello 6.
Ylityökiellon aikana kaikenlainen ylityön tekeminen on kielletty. Varallaolijoita ylityökielto ei kuitenkaan koske. Näin turvataan kriittisien toimintojen jatkuminen ylityökiellon aikana.

Pro haluaa kehittää toimihenkilöiden osaamista ja työssäjaksamista

Pro tavoittelee jäsenilleen ostovoimaa parantavaa palkkaratkaisua ja kiky-sopimuksen mukaisen 24 tunnin työajan pidennyksen poistoa ilman kustannusvaikutuksia. Pro haluaa erityisesti panostaa toimihenkilöiden osaamisen kehittämiseen, työhyvinvointiin ja työssäjaksamiseen.

— Neuvotteluissa työnantajaliitto Palta ei ole aidosti pyrkinyt löytämään ratkaisuja avoinna oleviin kysymyksiin, vaan on keskustellut vain omista tavoitteistaan. Neuvottelut eivät ole edenneet lainkaan ja uusia neuvotteluaikoja ei ole sovittu, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Työnantajilta toivotaan todellista tahtoa edistää sopimuksen syntyä

Neuvottelut alkoivat jo marraskuussa ja niitä on käyty tiiviillä tahdilla tammikuusta lähtien, yhteensä lähes 30 kertaa. ICT-alan sopimukseton tila alkoi 1.2.2020.

Malinen korostaa, että Pro on valmis jatkamaan hyvin nopealla aikataululla ratkaisun etsimistä neuvottelemalla, mikäli myös työnantajaliitolla on todellista tahtoa edistää sopimuksen syntyä.

ICT-alan työehtosopimus toimihenkilöille on yleissitova, joten sitä noudatetaan kaikkiin toimihenkilöihin muun muassa teleoperaattoreilla, puhelinyhtiöissä, contact centereissä, verkonrakennus- ja ylläpitoyrityksissä sekä lisäksi muutamissa it-alan yrityksissä.

Lisätietoja:
Pron puheenjohtaja Jorma Malinen +358 50 576 0389
ICT- ja viestintäsektorin johtaja Antti Hakala +358 40 533 7413

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia.

Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen.

Ajankohtaista

4.10.2022

Sähkötuet eivät opiskelijaa tue 

Lue
4.10.2022

Ammattiliitto Jyty on tyytyväinen hoitajajärjestöjen sopuun

Lue
4.10.2022

SuPer ja Tehy hyväksyivät sovintoehdotuksen: Sote-sopimukseen oma palkkaohjelma, koronakorvaus ja useita parannuksia työoloihin

Lue
3.10.2022

Uusin podcast jakso käsittelee ruskean kokemuksia työelämässä

Lue
3.10.2022

Tehy ja SuPer: Valtakunnansovittelija on antanut sovintoehdotuksen

Lue
30.9.2022

Jytyn kysely: Koulunkäynninohjaajien asemaa parannettava – ”Inkluusio ei toimi, jos ammattilaisista ei huolehdita

Lue
29.9.2022

Juristi, hae meille töihin

Lue
29.9.2022

Tehy tyrmää vanhuspalvelulain mitoituksen lykkäämisen  

Lue