SuPerin Paavola: Yksityisillä hoito- ja hoiva-aloilla joustetaan kriisistä toiseen mutta työnantajat haluavat vain lisää heikennyksiä

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola vaatii yksityisen sektorin työnantajia korjaamaan sote-sektorin ja varhaiskasvatuksen epäkohdat meneillään olevissa työehtosopimusneuvotteluissa. Paavola muistuttaa, että nyt mitataan työnantajien tahto sitouttaa työntekijöitä. – Tämä koronakriisi on hoidettava kunnolla myös siten, että hoitoala säilyy vetovoimaisena ja elinvoimaisena kriisin jälkeenkin. Työehtosopimuksiin vaaditut heikennykset eivät sovi tähän aikaan. Palkalla on voitava tulla toimeen ja sen on vastattava työn vaativuutta ja vastuuta sekä kuormittavuutta. Myös työolojen on oltava turvalliset ja jaksamista tukevat. Työntekijöiden luottamusta on kasvatettava siihen, että alan epäkohtia korjataan ja henkilöstön viestit otetaan tosissaan.

Paavola muistuttaa, että kuntien saamalla rahoitustuella on merkitystä myös yksityisen sektorin työehtosopimusneuvotteluihin. Yksityisillä sote- ja varhaiskasvatuksen palveluilla on julkinen rahoituspohja. Jotta nämä palvelut voidaan tuottaa myös jatkossa, on kuntien saamaa rahoitusta nostettava.

Hoitoalan ammattilaiset ovat joustaneet säästötoimien vuoksi jo ennen koronaepidemiaa. Hoivakriisin tomuja ei ole edes ehditty karistaa. Koronakriisin aikana joustoja vaaditaan entistä enemmän ja työtä tehdään kovassa paineessa. Hoitoalalla työskennellään normaalioloissakin monia muita aloja suuremman riskin alla, esimerkiksi tartuntatautivaaran osalta, mutta koronaepidemiassa tilanne on kärjistynyt.

− Kiky-tuntien poisto on vähintä mitä voidaan tehdä tilanteessa, jossa sote-työntekijät joustavat ja poikkeustilan työaika- ja vuosilomajoustot ovat käytössä. On kohtuutonta työnantajalta vaatia kiky-tuntien poistamisesta kompensaatiota, SuPerin yksityisen sektorin neuvottelupäällikkö Pia Zaerens sanoo.

− Työnantajapuoli on lähes haluton keskustelemaan pöydässä asioista, joista on jo aiemmin sovittu tai korjaamaan epäkohtia, SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola kertoo. – Vastuulliset hoito- ja hoiva-alan työntekijät haluavat tehdä kaikkensa yhteiskuntamme suuressa kriisissä ja siitä huolimatta hoitajien työehtoihin suunnitellaan heikennyksiä.

Nyt neuvotellaan myös yksityisten hoivakotien työntekijöiden palkoista ja työoloista. Hoivakriisi nosti julkisuuteen alan katastrofaalisen tilanteen. Moni hoitaja on jättänyt alan, koska luottamus asioiden kohenemiseen on mennyt. – Työntekijät ovat näiden yritysten tärkein voimavara ja pääoma, eivät kustannuserä. Voitontavoittelu ei saa tapahtua työntekijöiden toimeentulon eikä hyvinvoinnin kustannuksella eikä myöskään asiakkaiden hoidosta säästäen. Nyt ei ole varaa menettää lähi- ja perushoitajien työpanosta, Paavola muistuttaa.

Lisätietoja:
SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, 050 5275 085
SuPerin yksityisen sektorin neuvottelupäällikkö Pia Zaerens, 050 3858 042
SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola, 050 5698710

Ajankohtaista

28.9.2022

SuPerin Paavola: Vanhuksilla ja heidän hoitajillaan ei ole aikaa odottaa – hoitajamitoitusta ei saa lykätä

Lue
27.9.2022

Sannamari Mäkelä on STTK:n Vuoden työsuojeluvaltuutettu

Lue
27.9.2022

Pro hakee sopimusasiantuntijaa Helsinkiin ja Lahteen

Lue
26.9.2022

Työn tulevaisuus -tapahtuma Tennispalatsissa

Lue
23.9.2022

Tehy ja SuPer vahvistavat: Oulun kaupungin kotihoidon lakko alkaa 27.9.

Lue
23.9.2022

Suomalaiset tilastoissa

Lue
21.9.2022

SuPerin Paavola: Valtion on tuettava myös lähihoitajien osaamisen varmistamista ja korvattava työelämässä oppimisen kustannukset työpaikoille

Lue
20.9.2022

SuPerin Paavola: Pakkolaki ei poista hoitajapulaa mutta teki päättäjille selväksi miten tärkeää työtä hoitajat tekevät

Lue