Jyty: Jumi iski kunta-alan neuvotteluihin

Jyty: Jumi iski kunta-alan neuvotteluihin – ratkaisua haetaan valtakunnansovittelijalta

Kunta-alan sopimusosapuolet ovat käyneet tiiviitä neuvotteluja tammikuusta lähtien uusista työ- ja virkaehtosopimista sekä kunnallisesta pääsopimuksesta. Tänään tiistaina 31.3.2020 neuvottelut keskeytyivät pääneuvottelupöydässä yhteisellä päätöksellä.

Todettiin, että kunta-alan neuvottelut ovat niin umpisolmussa, että mukaan tarvitaan ulkopuolista näkemystä. Siksi päätettiin pyytää yhteisellä päätöksellä valtakunnansovittelijaa kutsumaan pääneuvotteluryhmä sovitteluun.

– On harmittavaa, ettemme itse päässeet sovintoon. Kunnissa henkilöstön kuormitus on kova ja toivomme, että löydämme nopeasti ratkaisun valtakunnansovittelijan johdolla, Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki sanoo.

– Näkemyseroja oli monesta asiasta, kuten palkankorotuksista, työaikamääräyksistä ja sopimusrakenteesta, Pihlajamäki avaa.

Kunta-alan sopimukset päättyvät tiistaina 31. maaliskuuta. Vanhaa sopimusta noudatetaan niin pitkään, kunnes uudesta sopimuksesta on päästy sopuun.

Lisätietoja:
Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki, puh. 0400 537 756, maija.pihlajamaki@jytyliitto.fi ja edunvalvontajohtaja Marja Lounasmaa, puh. 040 5945872, marja.lounasmaa@jytyliitto.fi

Jyty edustaa noin 50 000 kuntien, kuntayhtymien, seurakuntien ja yksityisten palveluksessa olevaa viran- ja toimenhaltijaa. Jäsenistöstä naisia on noin 84 prosenttia. Jyty on kunta-alan vanhin ammattiliitto ja STTK:n jäsenliitto.

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue