Työnantajien kohtuuttomat tavoitteet on kerrottava avoimesti heille, joiden asioista juuri nyt neuvotellaan

– Nyt käytävällä liittokierroksella neuvotellaan kymmenien tuhansien prolaisten työehdoista ja palkoista. On oikein ja kohtuullista, että pidämme jäsenistömme ajan tasalla neuvotteluiden etenemisestä ja myös työnantajien tavoitteista, edustajiston puheenjohtaja Osmo Salo linjasi syyskokouksessa lauantaina 16. marraskuuta 2019..

Ammattiliitto Pro on syksyn aikana omaksunut entistä avoimemman tiedotuslinjan. Esimerkiksi teknologiateollisuuden keskeiset tavoitteet on avattu Pron alalla työskenteleville luottamusmiehille.

– Samalla tavalla kuin palkka-avoimuus saa ihmiset huomaamaan palkkauksen kipukohdat, myös neuvottelutavoitteiden avoin viestintä edistää jäseniä huomaamaan neuvottelujen ongelmakohdat. Heidän, joiden asioista neuvotellaan, on hyvä olla tietoisia neuvotteluiden sisällöistä, Salo toteaa.

Pron ja työnantajaliittojen neuvottelutavoitteet ovat vielä hyvin kaukana toisistaan

Pro tavoittelee neuvotteluissa jäsenilleen ostovoimaa parantavaa palkkaratkaisua ja kiky-sopimuksen mukaisen 24 tunnin työajan pidennyksen poistoa ilman kustannusvaikutuksia. Lisäksi tavoitellaan muun muassa paikallisen sopimisen edellytysten kehittämistä.

Työnantajapöydän neuvottelutavoitteissa on ollut kymmeniä heikennysesityksiä, esimerkiksi lomarahojen puolittaminen, työajan palkaton lisääminen, lakko-oikeuden rajaaminen ja jäsenmaksun työnantajaperinnän lopettaminen.

Työnantajien vaatimukset ovat liiton puheenjohtaja Jorma Malisen mielestä kohtuuttomia, ja neuvottelut ovat edenneet hitaasti.

– Ykkösasiana on, että kiky-tunneista saadaan ratkaisu. Palkattoman työn aika on nyt ohi. Sen jälkeen neuvottelemme palkankorotuksista ja muista tavoitteista, Malinen linjaa.

Edustajisto muistuttaa, että työnantajat saivat kilpailukykysopimuksella miljardiluokan tulonsiirtoja palkansaajilta, kun sovittiin työttömyysvakuutus- ja työeläkemaksun siirrosta palkansaajille. STTK on laskenut, että sosiaalivakuutusmaksujen muutosten tuoma hyöty yrityksille vuoden 2018 palkkasumman perusteella on vuositasolla 1-2 miljardia ja kumulatiivisesti noin 6,5 miljardia.

Lisätiedot: Osmo Salo, Edustajiston puheenjohtaja, p. 046 920 5149

Ajankohtaista

22.3.2024

Tehy: Poliittisten lakkojen rajoitukset voivat viedä hoitajilta tosiasiallisen mahdollisuuden vastustaa hallituksen heikennyksiä

Lue
22.3.2024

Rasismiin puuttuminen työelämässä on jokaisen vastuulla

Lue
21.3.2024

Maailman onnellisin kansa – olemmehan me?

Lue
21.3.2024

Ammattiliitto Pro: hallitus sivuutti jälleen suomalaisten enemmistön toiveet

Lue
21.3.2024

Puutu rasismiin

Lue
20.3.2024

Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Lue
20.3.2024

SuPerin Paavola: Hyvinvointialueiden säästötoimet uhkaavat vakavasti ikääntyneiden perusoikeuksia

Lue
19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue