Ammattiliitto Pron edustajisto: jäsenmaksu laskee 2019

Ammattiliitto Pron edustajisto päätti tänään kokouksessaan laskea liiton jäsenmaksua vuodelle 2019. Päätöksen mahdollistaa Pron ja Pardian suunniteltu yhdistyminen. Pron työttömyyskassa tiedotti aiemmin tällä viikolla työttömyyskassan 5,1% työttömyyden olevan työttömyyskassan historian matalin.

Pron edustajisto päätti, että Pron jäsenmaksu on ensi vuonna 1,25 % veronalaisesta palkkatulosta tai enintään 49 euroa kuukaudessa. Se sisältää liiton, työttömyyskassan ja yhdistysten osuudet. Työttömyyskassamaksun osuus tästä on 9,5 euroa. Jäsenmaksua eivät maksa eläkkeellä olevat, senioriyhdistyksen ja liiton opiskelijayhdistyksen jäsenet.

– Jäsenmaksun laskemisen mahdollistaa Pron ja Pardian suunnitellun yhdistymisen tuoma laajempi jäsenpohja, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoo.

Pron ja Pardian suunniteltu yhdistyminen tarkoittaa, että Prossa aloittaa uusi sektori, joka vastaa julkisen sektorin jäsenten edunvalvonnasta.

– Jäsenpohjan laajentuminen tarkoittaa luonnollisesti leveämpiä hartioita edunvalvontaan, mutta se tarkoittaa myös sitä, että koko jäsenkuntamme hyötyy liiton kasvusta suoraan matalamman jäsenmaksun kautta, Malinen jatkaa.

Prolaisten työttömyys laskee edelleen

Pron työttömyyskassan tilastojen mukaan kassan työttömyys laskee edelleen yleistä työttömyyttä nopeammin. Työttömien määrän vähentyminen selittyy pääasiassa positiivisen työllisyystilanteen kautta.

– Työttömyyskassan uutiset ennätysmatalasta työttömyydestä ovat tietenkin erittäin tervetulleita. Työttömyysasteen pitkään jatkuneessa laskussa ehdottomasti tärkeintä on se, että entistä useampi jäsenemme on työllistynyt. Tämä on pelkästään inhimillisestä nakökulmasta oikein iloinen asia, Malinen toteaa.

Ammattiliitto Pron edustajisto kokoontui kokoukseensa Kirkkonummen Majvikissa 9. – 10. marraskuuta.

Lisätietoja: Jorma Malinen, puheenjohtaja, 050 576 0389

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue