Pardia: Pardia vastustaa irtisanomisten helpottamista

Palkansaajajärjestö Pardian hallitus käsitteli kokouksessaan 28. elokuuta hallituksen esitystä henkilöperusteisen irtisanomisen keventämisestä alle 20 henkilön yrityksissä. Pardia vastustaa jyrkästi lakimuutosta ja vaatii, että hallitus keskeyttää irtisanomisen helpottamiseen tähtäävän hankkeen.

– Hallitus on perustellut esitystään työllisyysvaikutuksilla, vaikka useat asiantuntijatahot ovat lausunnoissaan todenneet ne olemattomiksi, Pardian puheenjohtaja Niko Simola sanoo.
Irtisanomislaki on jälleen osoitus puutteellisesta ja yksipuolisesta lainsäädäntötyön valmistelusta, johon nykyisen hallituksen aikana on totuttu. Esimerkiksi asiantuntijalausunnot jätetään järjestään valmistelussa huomioimatta.

– Työllisyyttä parantaisi pikemminkin työvoiman liikkuvuuden monipuolinen kannustaminen kuin työmarkkinoiden epävarmuuden ja eriarvoisuuden lisääminen pienten yritysten irtisanomiskynnystä madaltamalla.

Hallitus on toimintakautensa aikana jo monin tavoin heikentänyt työntekijöiden asemaa: koeaikaa on pidennetty kuuteen kuukauteen, takaisinottovelvoiteaikaa lyhennetty ja aktiivimalli toteutettu.
– Jos esitys toteutuisi, niin ihmisten halukkuus hakeutua töihin alle 20 henkilön yrityksiin heikkenisi ja myös työmarkkinahäiriöt lisääntyisivät merkittävästi. Tämä ei voi olla kenenkään etu.
Pardian hallitus palaa järjestöllisiin toimenpiteisiin, mikäli hanke etenee.

Lisätietoja:
Pardian puheenjohtaja Niko Simola, gsm 040 566 8517

****

Mistä on kyse irtisanomissuojan heikentämisessä?

Ajankohtaista

1.7.2025

STTK: Koulutuskorvauksen poisto on uusi isku naisvaltaisten alojen työntekijöille

Lue
1.7.2025

EU:n monivuotinen rahoituskehys uudistuu – miten käy työelämän rahoille?

Lue
30.6.2025

Suomen vihreä harha: Emme ole ympäristöteknologian kärkimaa

Lue
30.6.2025

Toimisto suljettu 30.6.–3.8.

Lue
30.6.2025

Yhteistoimintalaki muuttuu 

Lue
30.6.2025

Talouskasvu ja työllisyys hyytyvät pysyvästi – syynä sopeutus

Lue
27.6.2025

Yleistukea koskeva lainsäädäntö, HE

Lue
27.6.2025

Toimeentulotuen kokonaisuudistus

Lue