Pohjolan ammatillinen yhteisjärjestö PAY hakee asiantuntijaa Tukholmaan

Kiinnostavatko sinua työelämän kysymykset ja ammattiliittojen toiminta? Haluatko työskennellä kansainvälisten kysymysten parissa kestävän ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan puolesta?

Pohjolan ammatillinen yhteisjärjestö PAY (Nordens Fackliga Samorganisation NFS) hakee asiantuntijaa Tukholman toimistoonsa nykyisen asiantuntijan siirtyessä syksyllä STTK:n kansainvälisten asioiden päälliköksi.

Työssäsi analysoit työelämän kehitystä Pohjoismaissa ja Baltian alueella sekä tuotat näkemyksiä työelämän uudistamiseksi yhteistyössä jäsenorganisaatioiden ja moninaisten sidosryhmien kanssa. Työssä tarvitset hyvää suomen ja englannin kielen osaamista sekä ruotsin kielen taitoa. Muiden skandinaavisten kielten ymmärrys on tehtävän hoitamisessa etu.

Lisätietoja tehtävästä:  STTK:n Risto Kousa,  puh. 040 501 6510

Lue lisää tehtävästä PAY:n verkkosivuilta.

Har du drivkraft och intresse för arbetslivs- och fackliga frågor? Gillar du att arbeta med internationella relationer för ett mer hållbart och rättvist samhälle? Är du nyfiken på att jobba och verka i en organisation med nordiska, europeiska och globala utgångspunkter?

Då ska du söka vår lediga rådgivartjänst. En av våra kollegor går vidare som internationell chef till finska STTK. Vi söker därför en ny medarbetare med drivkraft och engagemang i våra frågor.
NFS uppdrag är att trygga ett nära samarbete mellan medlemsorganisationerna. Samarbetet skall främja de fackligt organiserades intresse, genom erfarenhetsutbyte, påverkansarbete och samverkan kring gemensamma mål. Våra rådgivare har en viktig roll i vårt uppdrag.

Din roll som handläggare Vi söker en erfaren rådgivare/sakkunnig/konsulent/utredare med kunskap och intresse för nordiska arbetsmarknadsfrågor, insikt i partsrelationer och med erfarenhet av att arbeta med samverkans-frågor. Du bevakar, analyserar och driver självständigt utveckling gällande aktuella policyfrågor och förbereda gemensamma initiativ. Exempel på viktiga frågor är utveckling av den nordiska kollektivavtalsmodellen, arbetskraftens rörlighet, hållbar tillväxt och gränshinderfrågor. Fokus i uppdraget är de nordiska frågorna men vi arbetar också med t ex EU-frågor, facklig utveckling i Östersjöområdet och koordinerar frågor kring t ex ETUC, ITUC, OECD/TUAC och ILO. Arbetet inbegriper även organisering av möten och konferenser, samt löpande kontakter med medlemsorganisationer och andra samarbetspartners.

Din profil
Du har några års erfarenhet av arbete i en facklig organisation eller annan idéburen demokratiskt styrd verksamhet. För det här uppdraget är goda kunskaper i finska särskilt meriterande. Även erfarenhet från myndighet, ministerium, frivilligorganisation eller internationell verksamhet är intressant. Det är meriterande om du har arbetat nordiskt med arbetsmarknadsfrågor och fått god kännedom om partsrelationer, fackligt arbete och välfärdsystem. Du ska ha relevant kompetens från akademisk utbildning (t.ex. statsvetenskap, samhällsvetenskap, beteendevetenskap, nationalekonomi eller juridik) eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Arbetet sker på skandinaviska (danska/norska/svenska) men goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav.

Som person:
• har du en god analytisk förmåga
• är du en god kommunikatör som kan uttrycka dig väl både i tal och skrift
• kan du skapa förtroendefulla relationer och vara diplomatisk
• kan du arbeta självständigt men samtidigt kunna jobba i nära samarbete med andra
• har du ett eget driv och kan snabbt sätta dig in i nya frågor

Vi erbjuder Vi erbjuder ett varierat uppdrag i en organisation i ständig utveckling! Du får stor insikt i nordiska arbetslivsfrågor och får chans att påverka i samhälls-, arbetsmarknads- och fackliga frågor. Du har möjlighet att utveckla många intressanta kontakter både nordiskt, europiskt och internationellt. Vi har möjlighet att hjälpa till med bostad i Stockholm.

Vi kommer att arbeta löpande med urval och intervjuer. Skicka därför in din ansökan snarast möjligt. Tjänsten är en heltidstjänst och omfattas av kollektivavtal. NFS sekretariat finns centralt i Stockholm. Tillträde sker så snart som möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas.
Skicka din ansökan till vår generalsekreterare Magnus Gissler, mail magnus@nfs.net

Ajankohtaista

22.5.2024

Jytyn liittovaltuusto: Suomen on edistettävä pikaisesti palkka-avoimuusdirektiivin saattamista lainsäädäntöön – ”Palkkatasa-arvossa ei pidä tyytyä minimiin”

Lue
22.5.2024

Raskaus- ja perhevapaa ei oikeuta työnantajaa palkkasyrjintään 

Lue
21.5.2024

Tehyyn tulee paljon yhteydenottoja raskaus- ja perhevapaasyrjinnästä

Lue
21.5.2024

Yksinkertaistamisen sijaan EU:n uudet finanssipolitiikan säännöt monimutkaistuvat 

Lue
20.5.2024

SAK, STTK, SEL ja Pro: Leipomotyölain kumoaminen lisää alan terveysriskejä ja alentaa ansioita

Lue
20.5.2024

Hallituksen “tehokkaat” kitkemiskeinot lisäävät raskaus- ja perhevapaasyrjintää 

Lue
17.5.2024

SuPerTk hakee jäsensihteeriä vakituiseen työsuhteeseen

Lue
17.5.2024

Selvitystyö pelastustoimen valtiollistamisesta käynnistettävä pikaisesti

Lue