Tehy: Sote-alalla yhteistoiminta tärkeämpää kuin koskaan

Yhteistoiminta, yhteistoimintalain uudistus

Sosiaali- ja terveysalaa kuormittavat monet muutospaineet, erityisesti jatkuvat organisaatioiden rakenteelliset ja hallinnolliset muutokset sekä epävarmuus siitä miten sote-uudistus tullaan toteuttamaan. Myös työn murros lisää kuormitusta.

Sosiaali- ja terveysalan henkilöstö onkin uusimpien työolotutkimusten, esimerkiksi Kevan Julkisen alan työhyvinvointi-  ja Kunta 10 -tutkimusten tulosten mukaan kaikkein kuormittuneimpia kuntasektorilla.

Erityisesti työn psykososiaaliset kuormitustekijät ovat lisääntyneet. Esimerkiksi jatkuvat työn muutokset, epätietoisuus tulevasta sekä työmäärän kasvaminen yli sietokyvyn korostuvat alan henkilöstön kokemuksissa työn kuormitustekijöistä.

Yhteistoiminnan merkitys työpaikoilla on suurempi kuin koskaan mm. erilaisten organisaatiouudistusten johdosta. Tärkeimpiä keinoja ovat henkilöstön osallistaminen ja erilaiset osaamisen kehittämiseen liittyvät keinot kuten riittävän lähiesimiestyön varmistaminen ja riittävien resurssien turvaaminen työsuojeluorganisaatioille, sanoo Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo.

Yhteistoiminnassa tulee aktiivisesti edistää myös keinoja työn ja muun elämän yhteensovittamiseksi.

– Erilaiset työelämän kehittämisohjelmat ovat tärkeitä, erityisesti yhteistoimintaa lisäävät hankkeet. Tällainen on esimerkiksi Kunteko – kunta-alan työelämän kehittämisohjelma, jossa myös Tehy on mukana. Työelämän ja työn kehittäminen yhdessä on hyvä keino osallistaa henkilöstöä työpaikkatasolla, Vesivalo sanoo.

Tehy on huolissaan myös julkisen sektorin työterveyshuollosta. Työterveyshuolto on kattavaa, mutta se on sisällöltään varsin suppeaa. Työterveyshuollon kattavuus on hyvä, mutta työterveyshuoltosopimusten sisältö on varsin suppea. Se ei nykyisellään tue riittävästi työntekijän työkykyisyyttä.

– Työterveyshuoltosopimuksissa on huomioitava paremmin alan kuormitustekijät ja lisättävä keinoja työkyvyttömyyden ennaltaehkäisyyn. Erityisesti työterveyshuolto-yhteistyössä resursseja tulee kohdentaa psykososiaalisen kuormituksen tunnistamiseen ja sen vähentämiseen alan työpaikoilla, sanoo Vesivalo.

Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo ja suuri joukko tehyläisiä henkilöstön edustajia mm. luottamusmiehiä ja asiantuntijoita osallistuvat tänään Lappeenranta-seminaariin.

Seminaarissa pidetään ns. pyöreän pöydän keskustelu, jossa aiheena on työelämän kehittäminen. Seminaari on myös työmarkkinajärjestöjen 40-vuotisjuhlaseminaari.

***

STTK: Yt-lain uudistaminen edesauttaisi paikallisen sopimisen etenemistä käytännössä

Ajankohtaista

19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue
19.3.2024

Akavan opiskelijat, STTK-Opiskelijat ja SYL: Opiskelijat on nostettava velkakuopasta

Lue
18.3.2024

Hoitajien rekrytointi Suomeen ei voi perustua pelkkiin hankkeisiin

Lue
18.3.2024

Mitä Minna Canth tekisi?

Lue
15.3.2024

Ulkomaanliikenteen kansipäällystöä koskeva sovintoehdotus hyväksytty

Lue
14.3.2024

SuPerin Paavola: Lääkehoito on turvallisia tekoja

Lue
14.3.2024

Ammattiliitto Pro: EK jäsenyrityksineen rikkoo työsopimuslakia edistääkseen tavoitteitaan

Lue
13.3.2024

Missä EU, siellä energiatehokkuus

Lue