Palkansaajajärjestö Pardia: Oulun yliopisto vähentää jälleen tukihenkilöstöä

Yliopistot ja korkeakoulut

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola mielestä Oulun yliopiston vahva tase ja onnistunut sijoitustoiminta olisivat mahdollistaneet toimintojen uudelleenjärjestämisen nyt toteutunutta pidemmällä aikavälillä hallitusti ja ilman henkilöstövähennyksiä.

Yliopisto päätyi yhteistoimintaneuvotteluissa irtisanomaan muuta kuin opetus- ja tutkimushenkilöstöä enintään 35 henkilöä. Lisäksi 40 henkilön määräaikainen työsuhde päättyy vuoden 2017 aikana.
– Henkilöstöjärjestöjen mielestä taloudellisia perusteita yhteistoimintaneuvottelujen käymiselle ei ollut.

Oulun yliopistossa on jo aiemmin supistettu tukihenkilöstöä

Oulun yliopiston vuoden 2016 tilikauden tulos oli 5,7 miljoonaa ylijäämäinen, ja siitä sijoitustoiminnan tuotot olivat 3,7 miljoonaan euroa. Edellisenä vuotena ylijäämä oli 11,9 miljoonaa.
– Oulun yliopistossa on jo aiemmin supistettu tukihenkilöstöä ja nämä vähennykset heikentävät entisestään opetuksen ja tutkimuksen kannalta tärkeää työvoimaa. Ei liene tarkoituksenmukaista, että opetukseen ja tutkimukseen palkattu henkilöstö tekee yhä enemmän hallinnollista työtä oman työnsä kustannuksella.

Oulun yliopisto käynnisti tammikuussa muuta kuin opetus- ja tutkimushenkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvotteluilla tavoiteltiin noin 70 henkilötyövuoden vähennyksiä ja niiden kohteena on noin 900 henkilöä.

Lisätietoja: Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola, gsm 040 566 8517 ja pardialaisen Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL/Oulun yliopiston henkilökuntayhdistys OYHY:n pääluottamusmies Raimo Tervola p. 0294 482183.

***

Palkansaajajärjestö Pardia: Oulun yliopisto olisi voinut välttää irtisanomiset

Ajankohtaista

22.3.2024

Tehy: Poliittisten lakkojen rajoitukset voivat viedä hoitajilta tosiasiallisen mahdollisuuden vastustaa hallituksen heikennyksiä

Lue
22.3.2024

Rasismiin puuttuminen työelämässä on jokaisen vastuulla

Lue
21.3.2024

Maailman onnellisin kansa – olemmehan me?

Lue
21.3.2024

Ammattiliitto Pro: hallitus sivuutti jälleen suomalaisten enemmistön toiveet

Lue
21.3.2024

Puutu rasismiin

Lue
20.3.2024

Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Lue
20.3.2024

SuPerin Paavola: Hyvinvointialueiden säästötoimet uhkaavat vakavasti ikääntyneiden perusoikeuksia

Lue
19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue