Vaikuttajavalmennus

STTK järjestää yhdessä jäsenliittojensa kanssa nuorille aktiiveille suunnatun valmennuksen, jossa opitaan ammattiyhdistysvaikuttajana toimimista sekä yhteiskuntavaikuttamista laajemmin. Osallistujat pääsevät valmennuksessa tutustumaan toisiin nuoriin aktiivijäseniin muista jäsenliitoista, saavat tietoa siitä, miten ay- ja yhteiskuntavaikuttamista tehdään ja pääsevät tapaamaan vaikuttajia. 

Valmennus koostuu kolmesta pääkaupunkiseudulla järjestettävästä lähijaksosta. Valmennettaville lähetetään myös ennakkotehtävä.

Huom! Jaksot ovat muuten viikonloppuisin, mutta kakkosjakson aloituspäivä on perjantai.

Vaikuttajavalmennus 2019
Kuvassa on vuoden 2019 vaikuttajavalmennukseen osallistuneita nuoria aktiiveja.

Vuonna 2022 järjestetään kolme valmennusviikonloppua:
– la-su 20. – 21.8. kokous- ja kongressihotelli Majvik, Kirkkonummi
– pe-la 16. – 17.9. Helsingissä
– la-su 29. – 30.10. kokous- ja kongressihotelli Majvik, Kirkkonummi

Seuraamme viranomaisten suosituksia tilaisuuksien järjestämisessä. Valmennus voidaan siirtää tarvittaessa myös verkkoon. Ilmoittautumiset otetaan vastaan omassa ammattiliitossa elokuun alkupuoleen mennessä.

Mitä valmennuksessa tehdään?

Ensimmäisessä jaksossa tarkastellaan itseä vaikuttajana ja käydään läpi vaikuttamisen alkeet. Jaksolla tutustutaan ay-liikkeeseen, pohditaan mihin meillä on yhteiskuntana varaa palkoissa ja sosiaaliturvassa sekä mietitään miten järjestötoimintaa pitää muuttaa, jotta se palvelee jatkossa myös nuoria.

Valmennuksen lähijaksot ja niiden teemat

I lähijakso la-su 20.-21.8.2022 – Vaikuttamisen perusteet

Aloitus lauantaina klo 10:00 ja lopetus sunnuntaina klo 15:00

Ensimmäisessä jaksossa tarkastellaan itseä vaikuttajana ja käydään läpi vaikuttamisen alkeet. Jaksolla tutustutaan ay-liikkeeseen, pohditaan mihin meillä on yhteiskuntana varaa palkoissa ja sosiaaliturvassa sekä mietitään miten järjestötoimintaa pitää muuttaa, jotta se palvelee jatkossa myös nuoria. Pääset tutustumaan myös aiemmin Vaikuttajavalmennukseen osallistuneisiin.

Paikka: kokous- ja kongressihotelli Majvik, Majvikintie 1, 02430 Masala

Vaikuttajavalmennus 2019
Kuva vuoden 2019 valmennuksesta STTK:n toimistolta. Mikonkadulla vietettiin iltapäivä tutustuen siihen, mitä keskusjärjestö oikein tekee.

II lähijakso pe-la 16.-17.9.2022 – Vaikuttamista ammattiliitosta yhteiskuntaan

Aloitus perjantaina omassa liitossa n. klo 9:00 ja lopetus lauantaina klo 15:00

Toisessa jaksossa tutustutaan oman ammattiliiton sekä keskusjärjestön visioon, rakenteeseen ja tarkoitukseen. Jaksolla päästään tutustumaan siihen, miten työelämävaikuttamista tehdään, kuka sitä tekee ja mihin asioihin sen tulisi tulevaisuudessa kohdistua. Toisen jakson lauantaipäivänä perehdytään ay-liikkeen työelämän edunvalvontaan ja eläkejärjestelmään.

Paikat: oman liiton toimisto, STTK:n toimisto osoitteessa Mikonkatu 8A 6. krs ja Ruoholahti.

Majoitus: Holiday Inn Helsinki West – Ruoholahti, Sulhasenkuja 3, 00180 Helsinki

III lähijakso la-su 29.-30.10.2022 – Mitä seuraavaksi?

Aloitus lauantaina klo 10:00 ja lopetus sunnuntaina klo 15:00

Kolmannessa jaksossa tutustutaan kansainväliseen vaikuttamiseen ja edunvalvontaan. Jaksossa mietitään sitä, että valtaa ei saada – se pitää ottaa ja kuinka se käytännössä tapahtuu, ja mikä olisi oma vaikuttamispolku.

Paikka: kokous- ja kongressihotelli Majvik, Majvikintie 1, 02430 Masala

Vaikuttajavalmennus 2019
Kuva vuodelta 2019.

Lisätietoja:  järjestöpäällikkö Juska Kivioja, STTK, puh. 050 581 4372, juska.kivioja@sttk.fi

Vaikuttajavalmennuksen käyneille henkilöille järjestetään vuosittain VaikuttajaFoorumi, joka ajoittuu syksylle. Vaikuttajafoorumi kerää siis yhteen STTK:laisia liittojen nuoria vaikuttajia ja STTK-Opiskelijat. Viikonlopun mittaisen kokoontumisen aikana valitaan STTK-Opiskelijoiden puheenjohtajisto. Lue lisää Vaikuttajafoorumista >>