Vaikuttajavalmennus

STTK järjestää yhdessä jäsenliittojensa kanssa nuorille aktiiveille suunnatun valmennuksen, jossa opitaan ammattiyhdistysvaikuttajana toimimista sekä yhteiskuntavaikuttamista laajemmin. Osallistujat pääsevät valmennuksessa tutustumaan toisiin nuoriin aktiivijäseniin muista jäsenliitoista, saavat tietoa siitä, miten ay- ja yhteiskuntavaikuttamista tehdään ja pääsevät tapaamaan vaikuttajia. 

Valmennus koostuu kolmesta pääkaupunkiseudulla järjestettävästä lähijaksosta. Valmennettaville lähetetään myös ennakkotehtävä.

Huom! Jaksot ovat muuten viikonloppuisin, mutta kakkosjakson aloituspäivä on perjantai.

Vaikuttajavalmennuksen osallistujat linnan juhlissa Majvikissa marraskuussa 2022.

Vuonna 2023 järjestetään kolme valmennusviikonloppua:
– la-su 7. – 8.10.
– pe-la 3. – 4.11.
– la-su 2. – 3.12.

Seuraamme viranomaisten suosituksia tilaisuuksien järjestämisessä. Valmennus voidaan siirtää tarvittaessa myös verkkoon. Ilmoittautumiset otetaan vastaan omassa ammattiliitossa elokuun loppuun mennessä.

Valmennuksen lähijaksot ja niiden teemat

I lähijakso la-su 7.-8.10.2023 – Vaikuttamisen perusteet

Ensimmäisessä jaksossa tarkastellaan itseä vaikuttajana ja käydään läpi vaikuttamisen alkeet. Jaksolla tutustutaan ay-liikkeeseen, pohditaan mihin meillä on yhteiskuntana varaa palkoissa ja sosiaaliturvassa sekä mietitään miten järjestötoimintaa pitää muuttaa, jotta se palvelee jatkossa myös nuoria. Pääset tutustumaan myös aiemmin Vaikuttajavalmennukseen osallistuneisiin.

Vaikuttajavalmennuksessa on muutakin kuin kokoustiloissa istumista. Vuoden 2022 ryhmä kävi pelaamassa rantalentistä, kun ulkona satoi räntää.

II lähijakso pe-la 3.-4.11.2023 – Vaikuttamista ammattiliitosta yhteiskuntaan

Toisessa jaksossa tutustutaan oman ammattiliiton sekä keskusjärjestön visioon, rakenteeseen ja tarkoitukseen. Jaksolla päästään tutustumaan siihen, miten työelämävaikuttamista tehdään, kuka sitä tekee ja mihin asioihin sen tulisi tulevaisuudessa kohdistua. Jakson aikana perehdytään ay-liikkeen työelämän edunvalvontaan ja eläkejärjestelmään.

III lähijakso la-su 2.-3.12.2023 – Mitä seuraavaksi?

Kolmannessa jaksossa tutustutaan kansainväliseen vaikuttamiseen ja edunvalvontaan. Jaksossa mietitään sitä, että valtaa ei saada – se pitää ottaa ja kuinka se käytännössä tapahtuu, ja mikä olisi oma vaikuttamispolku.

Vaikuttajavalmennus 2019
Kuva vuodelta 2019.

Lisätietoja:  järjestöpäällikkö Juska Kivioja, STTK, puh. 050 581 4372, juska.kivioja@sttk.fi