Vaikuttajavalmennus

STTK järjestää yhdessä jäsenliittojensa kanssa nuorille aktiiveille suunnatun valmennuksen, jossa opitaan ammattiyhdistysvaikuttajana toimimista sekä yhteiskuntavaikuttamista laajemmin. Vaikuttajavalmennuksessa kasvetaan ammattiyhdistysliikkeen vaikuttajana yhdistyksessä, yhteiskunnassa ja kansainvälisellä tasolla. Valmennuksen jälkeen nuorella on perustiedot vaikuttamistyöstä ja suunnitelma, miten hän etenee vaikuttajana.

Osallistujat pääsevät valmennuksessa tutustumaan toisiin nuoriin aktiivijäseniin muista jäsenliitoista, saavat tietoa siitä, miten ay- ja yhteiskuntavaikuttamista tehdään ja pääsevät tapaamaan vaikuttajia. 

Valmennus koostuu kolmesta pääkaupunkiseudulla järjestettävästä lähitapaamisesta ja tehtävistä, jotka toteutetaan Howspace-verkkoalustalla. Valmennukseen osallistumisesta saa todistuksen, joka myönnetään ainoastaan kaikkiin kolmeen lähitapaamiseen osallistuneille. 

Vaikuttajavalmennuksen osallistujat linnan juhlissa Majvikissa marraskuussa 2022.

Vuonna 2024 järjestetään kolme valmennusviikonloppua:
– la-su 14.-15.9. Majvikissa Kirkkonnummella, aloitus lauantaina klo 10 ja päättyy sunnuntaina klo 15.
– pe-la 11.-12.10. Helsingin keskustassa, aloitus perjantaina klo 10 ja päättyy lauantaina klo 15
– la-su 16.-17.11. Helsingin keskustassa, aloitus lauantaina klo 10 ja päättyy sunnuntaina klo 15

Valmennuksen lähijaksot ja niiden teemat

I lähijakso la-su 14.-15.9.2024 – Vaikuttamisen perusteet

Ensimmäisessä jaksossa tarkastellaan itseä vaikuttajana ja käydään läpi vaikuttamisen alkeet. Jaksolla tutustutaan ay-liikkeeseen, pohditaan mihin meillä on yhteiskuntana varaa palkoissa ja sosiaaliturvassa sekä mietitään miten järjestötoimintaa pitää muuttaa, jotta se palvelee jatkossa myös nuoria. Pääset tutustumaan myös aiemmin Vaikuttajavalmennukseen osallistuneisiin.

Valmennusviikonloppu järjestetään kokous- ja kongressihotelli Majvikissa Kirkkonumella. Käyntiosoite on Majvikintie 1, 02430 Masala.

Vaikuttajavalmennuksessa on muutakin kuin kokoustiloissa istumista. Vuoden 2022 ryhmä kävi pelaamassa rantalentistä, kun ulkona satoi räntää.

II lähijakso pe-la 11.-12.10.2024 – Vaikuttamista ammattiliitosta yhteiskuntaan

Toisessa jaksossa tutustutaan oman ammattiliiton ja keskusjärjestön visioon, rakenteeseen ja tarkoitukseen. Jaksolla päästään tutustumaan siihen, miten työelämävaikuttamista tehdään, kuka sitä tekee ja mihin asioihin sen tulisi tulevaisuudessa kohdistua. Jakson aikana perehdytään ay-liikkeen työelämän edunvalvontaan ja eläkejärjestelmään.

Valmennusviikonloppu järjestetään STTK:n toimistolla, osoitteessa Mikonkatu 8A, Aikatalon 6.krs. Majoitus on Radisson Blue Plazassa Mikonkadulla Helsingin keskustassa.

III lähijakso la-su 16.-17.11.2024 – Mitä seuraavaksi?

Kolmannessa jaksossa tutustutaan kansainväliseen vaikuttamiseen ja edunvalvontaan. Jaksossa mietitään sitä, että valtaa ei saada – se pitää ottaa ja kuinka se käytännössä tapahtuu, ja mikä olisi oma vaikuttamispolku.

Valmennusviikonloppu järjestetään STTK:n toimistolla ja Helsingin keskustassa. Majoittuminen on Solo Sokos Helsinki hotellissa Kluuvikadulla Helsingin keskustassa.

Vaikuttajavalmennus 2019
Kuva vuodelta 2019.

Hae mukaan valmennukseen

Vaikuttajavalmennukseen voit ilmoittautua mukaan oman ammattiliittosi kautta. Ole yhteydessä oman ammattiliittosi järjestöasiantuntijoihin ja kysy lisää.

Valmennus perehdyttää ammattiliiton toimintaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin sekä tietysti pureutuu yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja niiden taitojen omaksumiseen. Saat valmennuksesta todistuksen osallistuttuasi kaikiin kolmeen lähitapaamiseen ja tehtäviin verkkoalustalla.

Valmennukseen mahtuu mukaan max. 30 nuorta, jotta ryhmätyöt ja keskustelut ovat antoisia. Oma ammatillinen verkosto kasvaa siis ainakin tämän verran valmennuksen aikana.

Valmennus on osallistujalle maksuton. Osallistujalla tulisi kuitenkin olla valmennuksen aikana käytössään läppäri ja puhelin.

Voit hakea vaikuttajavalmennukseen jos:

  • olet alle 35-vuotias.
  • sinulla on perustiedot siitä, mikä ammattiliitto on ja mitä se tekee.
  • sinulla on riittävä suomenkielentaito seuraamaan koulutusta ja osallistumaan ryhmätöihin. Koulutuksen kieli on suomi.
  • sinulla on valmennuksen aikana käytössäsi läppäri ja puhelin.
  • sitoudut osallistumaan kaikkiin kolmeen lähijaksoon.

Lisätietoja:  valmennusksen ohjelmapäällikkö Kirsi Suominen STTK, p. 045 634 3480, kirsi.suominen@sttk.fi & järjestelyistä assistentti Päivi Laakso, STTK, p. 044 533 0230, paivi.laakso@sttk.fi