Strategiansa päivittänyt Ammattiliitto Pro panostaa vahvuuksiinsa ja monimuotoisuuteen

Ammattiliitto Pron strategiapäivitys on järkähtämätön lupaus turvata suomalaisen palkansaajan työehtoja aikana, jona niitä ravistellaan ennennäkemättömällä tavalla. Pron edustajisto hyväksyi kevätkokouksessaan strategiapäivityksen vuosille 2026–2029. Liitto panostaa entistä vahvemmin monimuotoiseen jäsenistöön.

Strategiapäivityksellä Pro vastaa asiantuntijakentän tarpeisiin muuttuvassa toimintaympäristössä ja vahvistaa kykyään palvella jäsenistöään, puolustaa palkansaajien työehtoja ja rakentaa edistyksellistä työelämää niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Strategiapäivityksessä on haettu ratkaisuja, joilla liitto voi kaikkein tehokkaimmin rakentaa tasa-arvoista työelämää.

Liiton perustehtävä on olla monialainen työelämän edunvalvoja, joka edistää jäsentensä toimeentuloa, osaamista ja hyvinvointia ja rakentaa sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää, tasa-arvoista ja yhdenvertaista yhteiskuntaa – tai sanalla sanoen: työelämäniloa. 

Pron strategiset päämäärät ovat vahva edunvalvonta ja oikeudenmukaiset työehdot; aktiviinen ja läpinäkyvä yhteiskunnallinen vaikuttaminen; kattavat ja nykyaikaiset palvelut ja osaava ja kehittyvä monimuotoinen yhteisö. 

– Nyt jos koskaan suomalainen palkansaaja ansaitsee vankan työelämätuen. Kun paluuta vanhaan ei ole, on rakennettava uutta meille tärkeiden arvojen päälle. Neuvottelupöydässä taistellaan senteistä ja sekunneista, mutta työelämän kehittäminen – ja strategiassamme onnistuminen – vaatii myös jatkuvaa vuoropuhelua jäsenistömme kanssa, vaikuttajaverkostoja, nuorten osallistamista, henkilöstömme ja aktiiviemme osaamisesta huolehtimista ja palvelukokemuksen tinkimätöntä kehittämistä, Pron puheenjohtaja Niko Simola tiivistää. 

Strategiapäivitys historiallisen vaikeassa työmarkkinatilanteessa 

Pron strategiapäivitys on tehty keskellä historiallisen vaikeaa työmarkkinatilannetta. Työelämän epävarmuus korostaa ammattiliittojen roolia työntekijöiden oikeuksien ja turvallisuuden puolustajana. Myös muut työelämän muutokset haastavat liittoja ja sen jäseniä ennennäkemättömällä tavalla aina teknologiakehityksestä psykososiaalisen kuormituksen lisääntymiseen, työväestön muutoksesta puhumattakaan. 

– Muunkielisten osuus 30–44-vuotiaasta työikäisestä väestöstä on jo lähes 20 prosenttia, joten myös monikieliseen ja monikulttuuriseen Prohon panostetaan nyt monin tavoin. Pro on kuin Suomi pienoiskoossa, ja haluamme tulevaisuudessa olla Suomen tavoin entistä monimuotoisempi, Simola sanoo. 

Lisätiedot: Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Niko Simola p. 040 566 8517

Ajankohtaista

12.5.2025

Ammattiliitto Pro: Lakkovaroitus Helsingin ja Turun yliopistoon – lakkoon on menossa 13 000 yliopistolaista

Lue
12.5.2025

Strategiansa päivittänyt Ammattiliitto Pro panostaa vahvuuksiinsa ja monimuotoisuuteen

Lue
9.5.2025

Onko EU edelleen suomalaisen palkansaajan ystävä?

Lue
9.5.2025

Sosiaalialan järjestöihin syntyi vastuullinen sopimusratkaisu

Lue
8.5.2025

Pron edustajisto: Ilman liittoja ei ole työelämän tasa-arvoa

Lue
8.5.2025

Hallitusohjelman tilaajat verolle

Lue
6.5.2025

Jyty: Kuntien ja hyvinvointialueiden sopimuspaketti tuo hyvät korotukset ja takaa työrauhan lähes kolmeksi vuodeksi

Lue
6.5.2025

Tehy: Uusi virka- ja työehtosopimus hyväksytty Kunta- ja hyvinvointialalle – Keskimääräiset palkankorotukset vuosina 2025-2028 sote-sektorilla yli 14 prosenttia

Lue