Erton jäsenistä 90 % kannattaa osallistumista STTK:n mielenosoitukseen 18.11.2023

“Suomesta ollaan luomassa Pohjoismaiden palkansaajavihamielisintä yhteiskuntaa”

Toimihenkilöliitto Erton 4.–6.10.2023 toteutetussa jäsenkyselyssä 90 % kannatti Erton osallistumista mahdolliseen liittojen yhteiseen työajan ulkopuoliseen mielenilmaukseen Helsingissä. Kuusi prosenttia vastanneista jäsenistä ei kannattanut mielenilmaukseen osallistumista. Neljä prosenttia ei osannut sanoa mielipidettään.  

“Erto on sitoutunut toimimaan jäsenten tahdon mukaisesti ja tämän takia on selvää, että Erto on aktiivisesti mukana 18.11. järjestettävässä, keskusjärjestömme STTK:n organisoimassa Kohtuus kaikessa -mielenosoituksessa. Kannustamme kaikkia jäseniämme osallistumaan ja ottamaan kaverinsakin mukaan”, sanoo Erton puheenjohtaja Juri Aaltonen

Erto jäsenyhdistyksineen osallistuu STTK:n työelämäheikennyksiä vastustavaan ja aitoa työmarkkinayhteistyötä vaativaan Kohtuus kaikessa -mielenilmaukseen Helsingissä 18.11. 

“Maan hallitus perustelee uudistuksiaan väittämällä niitä Pohjoismaisen mallin mukaisiksi. Tämä väite on yksinkertaisesti virheellinen. Hallituksen linjaukset ovat ihan sen omia, joilla ollaan luomassa Suomesta Pohjoismaiden palkansaajavihamielisintä yhteiskuntaa”, sanoo Aaltonen.

Hallituksen uudistukset osin ideologisia 

Toimihenkilöliitto Erto vastustaa hallituksen työelämäheikennyksiä ja vaatii aitoa yhteistyötä ja vuoropuhelua työmarkkinoilla. Hallituksen sanelulinjaukset ovat kohtuuttomia ja epäoikeudenmukaisia. Työllisyyttä voidaan parantaa ja julkista taloutta kohentaa ilman turvattomuuden ja köyhyyden lisäämistä.   

Hallituksen työelämän lakiheikennykset ovat epäreiluja ja köyhyyttä lisääviä. Osa muutoksista on puhtaan ideologisia ilman aitoa positiivista vaikutusta työllisyyteen. Näin on siitä huolimatta, että kaikkia muutoksia yritetään perustella työllisyysvaikutuksilla. Esimerkiksi ensimmäisen sairauspäivän palkattomuus ei luo yhtään uutta työpaikkaa.  

“Isoimmat työllistymisen esteet liittyvät osaamisen puutteisiin, terveyteen ja alueelliseen kohtaantoon. Näitä ongelmia hallitus ratkaisee leikkaamalla työttömyysturvaa ja terveyspalvelujen rahoitusta sekä lopettamalla aikuiskoulutustuen. Kaikki nämä vahvistavat isoimpia ongelmia ja ovat vaarallisia linjauksia Suomen tulevaisuudelle”, toteaa Aaltonen.  

Erto vetoaa maan hallitukseen, että se luopuu perusteettomista ja kohtuuttomista sosiaaliturvan ja työelämälakien heikennyksistä. Leikkaukset kohdistuvat eniten pienituloisiin, mukaan lukien lapsiperheisiin ja opiskelijoihin.

Lisätiedot:

Erton puheenjohjaja Juri Aaltonen p. 040 553 8536

Ajankohtaista

17.5.2024

SuPerTk hakee jäsensihteeriä vakituiseen työsuhteeseen

Lue
17.5.2024

Selvitystyö pelastustoimen valtiollistamisesta käynnistettävä pikaisesti

Lue
17.5.2024

Kim Nikula jättää SPALin järjestön johtajan tehtävät 

Lue
17.5.2024

EU-vaaleissa kannattaa äänestää 

Lue
16.5.2024

Työvoimapalveluiden palveluprosessin uudistustarpeet ja yksityisen työnvälityksen mahdollisuus saada tietoja työnhakijasta

Lue
16.5.2024

STTK: Suomi vastaa kasvaviin osaamisvaatimuksiin koulutusleikkauksilla

Lue
16.5.2024

Puheenjohtaja Antti Palola: Suomi tarvitsee menestyäkseen osaamista

Lue
16.5.2024

Edustajiston puheenjohtaja Kristiina Lindroos: Tarvitaan vaikuttavampaa ja tiiviimpää yhteistyötä

Lue