Erton jäsenistä 90 % kannattaa osallistumista STTK:n mielenosoitukseen 18.11.2023

“Suomesta ollaan luomassa Pohjoismaiden palkansaajavihamielisintä yhteiskuntaa”

Toimihenkilöliitto Erton 4.–6.10.2023 toteutetussa jäsenkyselyssä 90 % kannatti Erton osallistumista mahdolliseen liittojen yhteiseen työajan ulkopuoliseen mielenilmaukseen Helsingissä. Kuusi prosenttia vastanneista jäsenistä ei kannattanut mielenilmaukseen osallistumista. Neljä prosenttia ei osannut sanoa mielipidettään.  

“Erto on sitoutunut toimimaan jäsenten tahdon mukaisesti ja tämän takia on selvää, että Erto on aktiivisesti mukana 18.11. järjestettävässä, keskusjärjestömme STTK:n organisoimassa Kohtuus kaikessa -mielenosoituksessa. Kannustamme kaikkia jäseniämme osallistumaan ja ottamaan kaverinsakin mukaan”, sanoo Erton puheenjohtaja Juri Aaltonen

Erto jäsenyhdistyksineen osallistuu STTK:n työelämäheikennyksiä vastustavaan ja aitoa työmarkkinayhteistyötä vaativaan Kohtuus kaikessa -mielenilmaukseen Helsingissä 18.11. 

“Maan hallitus perustelee uudistuksiaan väittämällä niitä Pohjoismaisen mallin mukaisiksi. Tämä väite on yksinkertaisesti virheellinen. Hallituksen linjaukset ovat ihan sen omia, joilla ollaan luomassa Suomesta Pohjoismaiden palkansaajavihamielisintä yhteiskuntaa”, sanoo Aaltonen.

Hallituksen uudistukset osin ideologisia 

Toimihenkilöliitto Erto vastustaa hallituksen työelämäheikennyksiä ja vaatii aitoa yhteistyötä ja vuoropuhelua työmarkkinoilla. Hallituksen sanelulinjaukset ovat kohtuuttomia ja epäoikeudenmukaisia. Työllisyyttä voidaan parantaa ja julkista taloutta kohentaa ilman turvattomuuden ja köyhyyden lisäämistä.   

Hallituksen työelämän lakiheikennykset ovat epäreiluja ja köyhyyttä lisääviä. Osa muutoksista on puhtaan ideologisia ilman aitoa positiivista vaikutusta työllisyyteen. Näin on siitä huolimatta, että kaikkia muutoksia yritetään perustella työllisyysvaikutuksilla. Esimerkiksi ensimmäisen sairauspäivän palkattomuus ei luo yhtään uutta työpaikkaa.  

“Isoimmat työllistymisen esteet liittyvät osaamisen puutteisiin, terveyteen ja alueelliseen kohtaantoon. Näitä ongelmia hallitus ratkaisee leikkaamalla työttömyysturvaa ja terveyspalvelujen rahoitusta sekä lopettamalla aikuiskoulutustuen. Kaikki nämä vahvistavat isoimpia ongelmia ja ovat vaarallisia linjauksia Suomen tulevaisuudelle”, toteaa Aaltonen.  

Erto vetoaa maan hallitukseen, että se luopuu perusteettomista ja kohtuuttomista sosiaaliturvan ja työelämälakien heikennyksistä. Leikkaukset kohdistuvat eniten pienituloisiin, mukaan lukien lapsiperheisiin ja opiskelijoihin.

Lisätiedot:

Erton puheenjohjaja Juri Aaltonen p. 040 553 8536

Ajankohtaista

11.12.2023

Vihreä siirtymä on globaali suuntaus

Lue
11.12.2023

Kansainväliselle työjärjestölle (ILO) annettava raportti ratifioimattomista yleissopimuksista ja suosituksista (ILOn perussäännön 19 artikla)

Lue
11.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisia työnseisauksia elintarvikealalla

Lue
8.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14.12. energia-alalla

Lue
8.12.2023

Tilaisuus osatyökykyisten työllisyydestä perjantaina 15.12.

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14. joulukuuta

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro jatkaa laajoja järjestöllisiä toimenpiteitä työelämäheikennyksiä vastaan

Lue
7.12.2023

COP28 – jokaiselle jotakin

Lue