Ammattiliitto Pro: Työtaistelu jatkuu Suomen Kotidatassa – yhtiöllä ei edelleenkään halukkuutta ratkaista kiistaa ja lopettaa alipalkkausta

Suomen Kotidatan henkilöstö on tänään 28. tammikuuta aloittanut työtaistelun. Jos sopua ei saavuteta, laillinen lakko kestää 24.2.2021 saakka.

Yhtiöllä ei näytä olevan minkäänlaista halua tilanteen ratkaisemiseksi. Työntekijöillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin jatkaa oikeuksiensa puolustamista työtaistelun keinoin Kotidatassa.

Suomen Kotidatan työehtokiista on ollut hyvin poikkeuksellinen ja pitkäkestoinen. Työehdoista on väännetty jo melkein kolmen vuoden ajan. Työntekijät ottivat viime kesänä jälleen kerran yhteyttä Prohon, minkä jälkeen Pro ryhtyi ajamaan asiaa heidän puolestaan.

– Harvoin näkee yhtiötä, joka on näin piittaamaton työntekijöidensä tilanteesta. Pro on toiminut täysin jäsenistönsä pyynnöstä ja toiveiden mukaan. Ammattiliiton tehtävä on puolustaa jäseniään yhtiön harjoittamalta mielivallalta, Ammattiliitto Pron ICT-alan sopimusalavastaava Mika Mäkelä sanoo.

Yhtiön on ollut joulukuussa käytyjen yhteistoimintaneuvotteluiden jälkeen yhteydessä osaan työntekijöistä ja tarjonnut heikennyksiä työsuhteen ehtoihin.

– Yhtiö painostaa häikäilemättömästi työntekijöitä työsuhteen ehtojen heikennyksiin. Se ei kuitenkaan suostu tarkasti kertomaan, minkälaiset uudet työsuhteen ehdot olisivat. Toimintatapaa on mahdoton hyväksyä, Ammattiliitto Pron sopimusala-asiamies Seppo Lundgren sanoo.

Elisa ja Telia eivät edelleenkään kanna vastuutaan

Kotidata toimii isojen teleoperaattoreiden Elisan ja Telian alihankkijana.

– On täysin tuomittavaa kilpailuttaa alihankkija hengiltä, Mäkelä sanoo.

Teleoperaattoreilla olisi mahdollisuus ratkaista asia vaatimalla Kotidatalta säällisten työehtojen noudattamista ja lopettaa palkkojen polkeminen alihankintaketjujen avulla.

– Miksi operaattorit antavat tämän tapahtua? Eikö tämä ole vastoin suurten pörssiyhtiöiden yhteiskuntavastuuta ja eettisiä arvoja, Mäkelä ja Lundgren kysyvät.

Lisätietoa: Pron sopimusalavastaava Mika Mäkelä, + 358 50 592 5177, mika.makela@proliitto.fi

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista
Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet alaan katsomatta.
Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.
Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.
Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue