Ammattiliitto Pro: Työtaistelu jatkuu Suomen Kotidatassa – yhtiöllä ei edelleenkään halukkuutta ratkaista kiistaa ja lopettaa alipalkkausta

Suomen Kotidatan henkilöstö on tänään 28. tammikuuta aloittanut työtaistelun. Jos sopua ei saavuteta, laillinen lakko kestää 24.2.2021 saakka.

Yhtiöllä ei näytä olevan minkäänlaista halua tilanteen ratkaisemiseksi. Työntekijöillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin jatkaa oikeuksiensa puolustamista työtaistelun keinoin Kotidatassa.

Suomen Kotidatan työehtokiista on ollut hyvin poikkeuksellinen ja pitkäkestoinen. Työehdoista on väännetty jo melkein kolmen vuoden ajan. Työntekijät ottivat viime kesänä jälleen kerran yhteyttä Prohon, minkä jälkeen Pro ryhtyi ajamaan asiaa heidän puolestaan.

– Harvoin näkee yhtiötä, joka on näin piittaamaton työntekijöidensä tilanteesta. Pro on toiminut täysin jäsenistönsä pyynnöstä ja toiveiden mukaan. Ammattiliiton tehtävä on puolustaa jäseniään yhtiön harjoittamalta mielivallalta, Ammattiliitto Pron ICT-alan sopimusalavastaava Mika Mäkelä sanoo.

Yhtiön on ollut joulukuussa käytyjen yhteistoimintaneuvotteluiden jälkeen yhteydessä osaan työntekijöistä ja tarjonnut heikennyksiä työsuhteen ehtoihin.

– Yhtiö painostaa häikäilemättömästi työntekijöitä työsuhteen ehtojen heikennyksiin. Se ei kuitenkaan suostu tarkasti kertomaan, minkälaiset uudet työsuhteen ehdot olisivat. Toimintatapaa on mahdoton hyväksyä, Ammattiliitto Pron sopimusala-asiamies Seppo Lundgren sanoo.

Elisa ja Telia eivät edelleenkään kanna vastuutaan

Kotidata toimii isojen teleoperaattoreiden Elisan ja Telian alihankkijana.

– On täysin tuomittavaa kilpailuttaa alihankkija hengiltä, Mäkelä sanoo.

Teleoperaattoreilla olisi mahdollisuus ratkaista asia vaatimalla Kotidatalta säällisten työehtojen noudattamista ja lopettaa palkkojen polkeminen alihankintaketjujen avulla.

– Miksi operaattorit antavat tämän tapahtua? Eikö tämä ole vastoin suurten pörssiyhtiöiden yhteiskuntavastuuta ja eettisiä arvoja, Mäkelä ja Lundgren kysyvät.

Lisätietoa: Pron sopimusalavastaava Mika Mäkelä, + 358 50 592 5177, mika.makela@proliitto.fi

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista
Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet alaan katsomatta.
Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.
Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.
Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

20.5.2024

Hallituksen “tehokkaat” kitkemiskeinot lisäävät raskaus- ja perhevapaasyrjintää 

Lue
17.5.2024

SuPerTk hakee jäsensihteeriä vakituiseen työsuhteeseen

Lue
17.5.2024

Selvitystyö pelastustoimen valtiollistamisesta käynnistettävä pikaisesti

Lue
17.5.2024

Kim Nikula jättää SPALin järjestön johtajan tehtävät 

Lue
17.5.2024

EU-vaaleissa kannattaa äänestää 

Lue
16.5.2024

Työvoimapalveluiden palveluprosessin uudistustarpeet ja yksityisen työnvälityksen mahdollisuus saada tietoja työnhakijasta

Lue
16.5.2024

STTK: Suomi vastaa kasvaviin osaamisvaatimuksiin koulutusleikkauksilla

Lue
16.5.2024

Puheenjohtaja Antti Palola: Suomi tarvitsee menestyäkseen osaamista

Lue