Tehy, SuPer ja ERTO: Sopimusshoppailulle piste – Ylityö- ja vuoronvaihtokielto nyt myös AVAINTAn vanhuspalveluihin ja viiteen uuteen sairaanhoitopiiriin

Tehy, SuPer ja ERTO laajentavat ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa vanhuspalveluihin ja viiteen uuteen sairaanhoitopiiriin.

Työtaistelutoimien piirissä ovat nyt AVAINTES-sopimusalan sosiaali- ja terveysalan, varhaiskasvatuksen ja Avaintyönantajat AVAINTA ry:n vanhuspalveluiden työpaikat kotihoito pois lukien sekä Tehyn ja SuPerin työsuhteiset jäsenet yhdeksässä sairaanhoitopiirissä. Myös työtaistelutoimien kestoa on laajennettu yhdeksällä päivällä, ja kielto päättyy kaikissa tiistaina 30.06.2020 kello 23.59.

Kuntasektoria heikommat työehdot ovat olleet kunnille kimmoke ulkoistaa erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita halvemman työehtosopimuksen piiriin. Ne ovat vedonneet kustannussäästöihin ja kilpailuedun hakemiseen.

Liittojen mukaan kyse on kuitenkin sopimusshoppailusta. Nyt sille halutaan piste.

SuPer, Tehy ja ERTO kuuluvat neuvottelujärjestö Sote ry:hyn. Se tavoittelee työehtosopimusta kuntaomisteisiin yhtiöihin ja yhteisöihin sote-sektorille ja varhaiskasvatukseen. Nykyinen monia aloja laajasti kattava Avainta-työehtosopimus soveltuu huonosti sote-sektorille ja varhaiskasvatukseen, joissa toiminta poikkeaa monin tavoin nykyisen sopimuksen piirissä olevista muista aloista. Neuvottelut eivät ole edenneet Sote ry:n ja Avainta ry:n välillä.

Liitot julistivat 10. kesäkuuta AVAINTES-sopimusalalle ylityö- ja vuoronvaihtokiellon. Kieltoa on laajennettu nyt kolmesti. Tehyn ja SuPerin työsuhteiset jäsenet Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Varsinais-Suomen ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiireissä sekä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelut kuntayhtymän terveyspalveluissa tukevat neuvottelujen vauhdittamista osallistumalla ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon.

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana järjestöjen jäsenet tekevät töitä normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti, jolloin ylityötä ei tehdä eikä vuoroja muuteta.

Lisätietoja:
Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi, p. 050 346 0847
SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola, 050 569 8710
ERTOn lakimies Heli Luukkonen, puh. 09 6132 3105

Lue lisää aiheeseen liittyen:

Tiedote 10.6.: Ylityö- ja vuoronvaihtokielto Avaintan sopimusalalle ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin

Tiedote 12.6.: Tehy, SuPer ja ERTO: Ylityö- ja vuoronvaihtokielto laajenee Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin

Tiedote 16.6.: Tehy, SuPer ja ERTO: Ylityö- ja vuoronvaihtokielto laajenee Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiireihin

Ajankohtaista

26.4.2024

Ammattiliitto Pron edustajisto: kehysriihen päätökset eivät rakenna pitkäjänteistä kasvua

Lue
26.4.2024

Raskaus- ja perhevapaasyrjintä – totta vai tarua?

Lue
26.4.2024

SuPer: Hallituksen päätös rokotusoikeuden laajentamisesta on oikea

Lue
25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue