FinUnionsin johtajaksi Pekka Ristelä

Palkansaajien EU-edustuston FinUnionsin uudeksi johtajaksi on valittu Pekka Ristelä. Hän aloittaa kolmivuotisessa tehtävässään ensi vuoden alussa.

Ristelä on työskennellyt Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestössä vuodesta 2006 kansainvälisten asioiden asiantuntijana ja elinkeinopoliittisena asiantuntijana. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

FinUnions on SAK:n, STTK:n ja Akavan yhteinen edustusto Brysselissä. Se valvoo palkansaajien etua ja välittää Suomeen tietoa työelämään liittyvästä Euroopan unionin päätöksenteosta. FinUnions edustaa yli kahta miljoonaa suomalaisten ammattiliittojen jäsentä.

Toimiston johtajuus kiertää järjestöjen kesken kolmen vuoden välein. Päättyvällä kaudella johtajana on toiminut Marianne Muona STTK:sta.

Ensi vuonna FinUnions pyrkii vaikuttamaan europarlamenttivaalien jälkeen aloittavan uuden komission ohjelmaan. Se vaatii, että komissio vahvistaa nykyistä aktiivisemmin työntekijöiden eurooppalaisia vähimmäisoikeuksia.

News

13.6.2024

STTK hopes that new MEPs cooperate with employees

6.6.2024

Giving Europe the means for a sustainable and desirable future

27.5.2024

A lot is at stake in the EU elections – we must adhere to the climate goals

21.5.2024

The EU wants to improve the position of trainees at the workplace

3.5.2024

Free Summer Job Helpline helps summer employees throughout summer

8.4.2024

Swedish and Finnish labor organizations present views on Europe’s competitiveness

8.4.2024

ETUC Women’s Committee statement on the Finnish government’s working life reforms on gender equality and on women’s position in the labour market

5.3.2024

STTK joins ILO Global Coalition for Social Justice