FinUnionsin johtajaksi Pekka Ristelä

Palkansaajien EU-edustuston FinUnionsin uudeksi johtajaksi on valittu Pekka Ristelä. Hän aloittaa kolmivuotisessa tehtävässään ensi vuoden alussa.

Ristelä on työskennellyt Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestössä vuodesta 2006 kansainvälisten asioiden asiantuntijana ja elinkeinopoliittisena asiantuntijana. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

FinUnions on SAK:n, STTK:n ja Akavan yhteinen edustusto Brysselissä. Se valvoo palkansaajien etua ja välittää Suomeen tietoa työelämään liittyvästä Euroopan unionin päätöksenteosta. FinUnions edustaa yli kahta miljoonaa suomalaisten ammattiliittojen jäsentä.

Toimiston johtajuus kiertää järjestöjen kesken kolmen vuoden välein. Päättyvällä kaudella johtajana on toiminut Marianne Muona STTK:sta.

Ensi vuonna FinUnions pyrkii vaikuttamaan europarlamenttivaalien jälkeen aloittavan uuden komission ohjelmaan. Se vaatii, että komissio vahvistaa nykyistä aktiivisemmin työntekijöiden eurooppalaisia vähimmäisoikeuksia.

News

25.9.2023

Job Vacancy : General Director for European Trade Union Institute (ETUI)

12.9.2023

We compiled the effects of the Government Programme on employee’s rights and livelihoods

1.9.2023

The “Muutostöissä” campaign, led by social media influencers, aims to awaken awareness for the possibilities of a culturally diverse working life

6.6.2023

Statement: Charging full tuition fees would reduce the number of international experts in Finland

25.5.2023

STTK’s chairman’s speech at the ETUC congress: Together for a stronger ETUC

24.5.2023

STTK’s chairman’s speech at the ETUC congress: Together for an economy for the people and the planet

3.5.2023

Free Summer Job Helpline (Kesäduunari) offers advice to summer employees

17.3.2023

Luca Visentini relieved of his position as ITUC’s general secretary