Ammattiliitto Jytyn liittovaltuusto hyväksyi kunta-alan neuvottelutuloksen – ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy

Ammattiliitto Jytyn liittovaltuusto hyväksyi kokouksessaan 7. kesäkuuta kunta-alan neuvottelutuloksen. Samalla Jytyn julistama kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy välittömästi kaikilla kunta-alan sopimusaloilla (KVTES, OVTES, TS, TTES, SOTE-sopimus).

Kunta-alan erillissopimus on neuvoteltu Julkisen alan unioni JAUn (Jyty ja JHL), Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa. Sopimuksen voimaantulo edellyttää kaikkien sopijaosapuolien hyväksyntää. Neuvottelutuloksen sisällöstä tiedotetaan vasta sitten, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat käsitelleet ja hyväksyneet sopimuksen.

Sopimusneuvotteluiden aikana ratkaisua työehtokiistaan haettiin neuvottelupöydästä ensin Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa ja tämän jälkeen valtakunnansovittelijan luota. Tämän jälkeen siirryttiin sovittelulautakuntaan, joka antoi sovintoesityksen, jonka hyväksyivät kaikki muut sopijajärjestöt paitsi Sote ry. Lopulta Jyty, JHL, JUKO ja KT neuvottelivat erillissopimuksesta, josta nyt saatiin neuvottelutulos.

Kunta-alalla ja tulevilla hyvinvointialueilla Ammattiliitto Jyty neuvottelee kunnallisesta yleisestä virka- ja työehtosopimuksesta (KVTES), sosiaali- ja terveydenhuollon sopimuksesta (SOTE-sopimus) ja teknisen henkilöstön sopimuksesta (TS).

Jäsenistön suurimpia ammattialoja ovat sihteeri-, hallinto-, asiantuntija- ja ict-työ, nuoriso- ja järjestötyö, sosiaali- ja terveysala, kirjastoala sekä kasvatus ja koulutus.

Lisätietoja medialle: puheenjohtaja Jonna Voima, puh. 050 591 2341, jonna.voima@jytyliitto.fi

Lue lisää kunta-alan sopimusneuvotteluista: Sopimusneuvottelut 2022

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue