Ammattiliitto Pro: Ammattiliitto Pro jätti lakkovaroituksen UPM:lle

Ammattiliitto Pron hallitus on tänään 17.12. pitänyt ylimääräisen kokouksen, jossa on käsitelty toimihenkilöiden sopimustilannetta UPM:llä. Pron neuvottelema toimihenkilöiden työehtosopimus päättyy 31.12.2021, ja UPM on vastannut kaikkiin uuden sopimuksen neuvottelukutsuihin yksiselitteisen kielteisesti. Pro ilmoitti tänään kolmen viikon mittaisesta lakosta paperiteollisuuden työehtosopimuksen piirissä työskenteleville UPM:llä.

Toimihenkilöt ovat 1.1.2022 alkaen ilman osapuolten kesken sovittuja työehtoja, palkkaperusteita ja palkankorotuksia.

 – UPM on ilmoittanut ottavansa käyttöön omat yksipuolisesti määrittelemänsä työehdot. Tämä on ilmoitettu jo helmikuussa, mutta useimmille toimihenkilöille on vieläkin epäselvää, mitä palkkaa he tulevat ensi vuonna saamaan.  Suuri osa työhön liittyvistä tessin korvauksista on auki, palkkaperusteita ei ole kerrottu eikä palkankorotuksia luvattu. Todennäköistä on, että monien toimihenkilöiden kokonaisansiot laskevat. Kuinka paljon, se on vielä arvoitus, sanoo Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

UPM:n johto on ilmoittanut, ettei se noudata päättyneen sopimuksen jälkivaikutuksella vanhoja työehtoja, vaan siirtyy itse määrittelemiin ehtoihin heti 1.1.2022. 

– Emme voi jättää toimihenkilöitä tyhjän päälle ja UPM:n johdon armeliaisuuden varaan. Lakko on äärimmäinen keino, mutta poikkeuksellinen ja ennen näkemätön on myös UPM:n johdon jääräpäisyys tuhota työelämän vakautta ja henkilöstönsä toimeentulon perusteita, Malinen sanoo.

Pro ilmoitti tänään kolmen viikon mittaisesta lakosta paperiteollisuuden työehtosopimuksen piirissä työskenteleville UPM:llä.

Lakko alkaa 1.1.2022 kello 6.00 (pois lukien Lappeenrannan biojalostamo, jossa lakko alkaa 1.1.2022 kello 7.00). Lakko päättyy 22.1.2022 kello 6.00, ellei sitä ennen saavuteta neuvottelutulosta uudesta työehtosopimuksesta.

Lakkoon julistetaan kaikki päättyvän paperiteollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksen alaiset työt seuraavissa yhtiöissä: UPM Communication Papers Oy, UPM Raflatac Oy, UPM Specialty Papers Oy, UPM Sales Oy, UPM Pulp Sales Oy ja UPM-Kymmene Oyj.

Lakosta on ilmoitettu UPM:lle ja valtakunnansovittelijalle lain edellyttämässä ajassa.

Lisätietoa: Jorma Malinen, Pron puheenjohtaja, p. 050 576 0389

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue
16.4.2024

STTK: Kehysriihen lisäsopeutukset pidentävät taantumaa

Lue