STTK: Aluevaaleihin tarvitaan ehdolle asiantuntijoita – puoluesihteerit haastattelussa

Sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen uudistuksessa päätettiin 22 sote-maakunnan perustamisesta. Helsinkiä lukuun ottamatta näille alueille valitaan aluevaltuustot, jotka päättävät alueen palveluiden järjestämisestä. Aluevaltuustojen ensimmäiset vaalit käydään 23.1.2022 ja ehdokasasettelu päättyy 14.12.2021.

STTK:lle ja sen jäsenliitoille tammikuussa järjestettävät aluevaalit ovat erittäin tärkeät. Sote-uudistus koskettaa noin 130 000 STTK:laista, jotka työskentelevät sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen ammateissa.
– Alueilla tapahtuvat uudistukset ovat isoja ja vaativat hyvää poliittista johtamista. STTK:laisten ammattilaisten osaaminen on sen onnistumisen keskeinen edellytys, yhteiskuntavaikuttamisen päällikkö Elena Gorschkow toteaa.

STTK toivoo, että aluevaaleissa mahdollisimman moni sen jäsenliittoon kuuluva työntekijä asettuu ehdolle.
– Heillä on tarvittavaa osaamista palvelujen konkreettiseen järjestämiseen. Samalla haluamme kannustaa äänestämään aktiivisesti, sillä nämä vaalit vaikuttavat monen jäsenemme työn arkeen.

STTK on haastatellut videoille suurimpien puolueiden puoluesihteereitä ja kysyy, miksi ehdolle kannattaa asettua ja millaisia asioita heidän puolueensa sote-uudistuksessa ajavat. Puoluesihteereiden videovastaukset ovat katsottavissa osoitteessa www.sttk.fi/aluevaalit

– Toivomme puoluesihteereiden puheenvuorojen inspiroivan asettumaan ehdolle ja äänestämään aktiivisesti tulevissa aluevaaleissa. Samalla haluamme osaltamme jo käynnistää keskustelua tarkemmista poliittisista sisällöistä. STTK julkistaa omat aluevaalitavoitteensa myöhemmin lokakuussa, Gorschkow kertoo.

Lisätietoja STTK:ssa: Elena Gorschkow, puhelin 044 743 1725.



Ajankohtaista

18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue
16.4.2024

STTK: Kehysriihen lisäsopeutukset pidentävät taantumaa

Lue