Ammattiliitto Pro ja Ammattiyhdistys Nousu askeleen lähempänä yhdistymistä

Ammattiliitto Pro ja Ammattiyhdistys Nousu ovat neuvotelleet alkuvuoden yhteistyön tiivistämisestä. Pro ja Nousu ovat hyväksyneet aiesopimuksen yhdistymisestä.

Pron hallitus on kokouksessaan 22. huhtikuuta hyväksynyt aiesopimuksen yhdistymisestä. Nousun edustajisto teki vastaavan päätöksen tänään 5. toukokuuta 2021 kokouksessaan.

– Nousun ja Pron fuusio kokoaa yhteen rahoitusalan toimihenkilöt, mikä takaa nykyistä vahvemman edunvalvonnan ja tehokkaamman jäsenhankinnan. Siinä missä Nousun vahvuus on Nordea-konsernin osaaminen ja tuntemus, on Pron vahvuus erityisesti laaja, kymmenien sopimusalojen kautta rakentuva työmarkkinoiden kokonaisuuden tuntemus, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Päämääränä on Nousun liittyminen Pron jäsenyhdistykseksi viimeistään 1.1.2022.

– Nyky-yhteiskunnassa ammattiyhdistysliikkeeltä edellytetään strategisia päätöksiä. Työnantajaliittojen tiukentuva keskinäinen koordinointi ja etääntyminen sopimustoiminnasta uhkaavat sopimusyhteiskuntaa ja työelämän edellyttämää kehitystyötä. Nousu haluaa olla mukana muodostamassa yhteenliittymiä, jotka mahdollistavat resurssit ja koordinoidun päätöksenteon ammattiliitoissa, Ammattiyhdistys Nousun puheenjohtaja Kari Ahola sanoo.

– Tällä päätöksellä sekä rahoitusala ja finanssisektorin edunvalvonta että resurssit saadaan saman katon alle. Tämä antaisi nousulaisille vankemman edunvalvonnan kotimaassa ja tukisi Nousun monimuotoista kansainvälistä yhteistoimintaa. Samalla takaamme jäsenille laajat ja laadukkaat palvelut Prossa. Työnantajalle tarjoamme rakentavaa, oikeudenmukaista ja laadukasta yhteistoimintaa sekä alalle sen tarvitsemaa kehitystyötä.

Lisätietoa:
Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen, gsm 050 576 0389
Ammattiyhdistys Nousun puheenjohtaja Kari Ahola, gsm 050 324 1458

Ammattiliitto Pron kokonaisjäsenmäärä on 120 000 jäsentä, jotka työskentelevät asiantuntija- ja esimiestehtävissä finanssialoilla, ICT- ja viestintäaloilla, palvelualoilla, teollisuudessa sekä julkisilla aloilla. Pro on STTK:n jäsenliitto.

Ammattiyhdistys Nousu on kaikkien Nordea Bank Oyj:ssä ja sen tytäryhtiöissä työskentelevien toimihenkilöiden, esimiesten ja asiantuntijoiden ammattiyhdistys. Nousu on osa STTK:laista Ammattiliitto Uniota. Nousu on mukana neuvottelemassa rahoitusalan yleissitovasta työehtosopimuksesta. Nousun jäsenmäärä on 4 000. www.nousu.org.

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista
Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet alaan katsomatta.
Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.
Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.
Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue