Metsänomistajien tiedot metsäasioissa kohdallaan

Metsäasiantuntijoiden puheenjohtaja: Metsänomistajien tiedot metsäasioissa kohdallaan

— Metsänomistajan mielipiteellä on väliä, sillä Suomessa enemmän kuin joka kymmenes kansalainen omistaa metsää. Metsäasiantuntijat neuvovat asiantuntevasti metsänomistajia kaikissa metsäasioissa, muistuttaa METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n puheenjohtaja Stefan Borgman.

Metsät peittävät 75 prosenttia Suomesta ja yksityiset metsänomistajat omistavat 60 prosenttia Suomen metsistä ja valtaosalla heistä on ymmärrys metsistä kohdallaan. Suomessa perheomisteiset metsät tuottavat noin 80 prosenttia teollisuuden tarvitsemasta puusta. Moni metsänomistaja hakee metsästään taloudellista turvaa ja tuottoa.

Metsiä hoidetaan ja suojellaan Suomessa erittäin hyvin. Esimerkiksi Euroopan tiukasti suojelluista metsistä yli 50 prosenttia on Suomessa.

— Metsänhoidon moninaisuus on nykyisin täyttä totta huomioiden niin luonnon kasvupaikan vaateet, luonnonhoidon ajankohdan, kuin metsänomistajankin toiveet. Virkistyskäyttö, suojelu ja riistanhoito edellä mennään monissa metsissä. Lahopuita säästetään ja lajistoa suojellaan niin, että metsämme ovat monipuoliset ja moninaiset jatkossakin, toteaa Borgman.

— Ilmastoahdistus näkyy varsinkin somessa ja osa huutaa metsän suuntaan yleistämällä omia metsäkäsityksiään. On helppo olla äänessä ja vaatia, sekä levittää omia arvoja valikoidusti. Halutaan unohtaa omistusoikeus ja kävellä metsänomistajien yli, sanoo Suomen metsäasiantuntijoiden puheenjohtaja Borgman.

— Kestävää metsätaloutta tehdään Suomessa päivittäin, niin että meillä kaikilla on hyvä olla. Nyt tarvitaan faktatietoista avointa keskustelua metsien kestävästä käytöstä. Suomen metsistä löytyy tutkittua ja dokumentoitua tietoa noin sadan vuoden ajalta, muistuttaa Borgman.

Lisätietoja: Metsäasiantuntijoiden puheenjohtaja Stefan Borgman, p.040 1588 815, stefan.borgman@metsaasiantuntijat.fi

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry (Meto) on 126-vuotias metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 6 000 ja he työskentelevät luonnonvara-alalla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä. Myös metsäalan opiskelijat ovat Meton jäseniä.

Ajankohtaista

23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue