Lakko jatkuu Suomen Kotidatassa – vakavia epäselvyyksiä yt-neuvotteluiden toteutuksessa

Suomen Kotidatan henkilöstö on tänään 28. päivänä joulukuuta aloittanut työtaistelun. Mikäli sopua ei saavuteta, niin laillinen lakko kestää 24.1.2021 saakka.

Kotidata on väittänyt tiedotteessaan, että Pro vaatii ict-alan insinöörien tasoisia palkkoja työntekijöille. Väite ei pidä paikkaansa ja on täysin harhaanjohtava. Pro on vaatinut samantasoista palkkausta kuin muissa ict-alan työtä tekevissä yrityksissä, joissa tehdään vastaavia tehtäviä kuin Kotidatan henkilöstö tekee. Ict-alan insinööritehtävistä maksetaan huomattavasti korkeampia palkkoja.

— Tämänkaltainen harkittu harhaanjohtaminen ei edistä asian ratkaisua ja ärsyttää entisestään henkilöstöä, joka taistelee oikeudenmukaisten työehtojen puolesta, toteaa Ammattiliitto Pron ICT-alan sopimusalavastaava Mika Mäkelä.

Viime viikolla päättyneissä yhteistoimintaneuvotteluissa ei annettu riittäviä tietoja henkilöstön edustajille heidän vaatimuksestaan huolimatta. Henkilöstön edustajien kirjallisesti pyytäneitä korjauksia ei ole huomioitu lainkaan, joten he eivät ole voineet allekirjoittaa pöytäkirjoja vääristeltyjen kirjausten vuoksi.

Pro tulee käymään yhteistoimintaneuvotteluiden päätökset tarkasti läpi ja riitauttamaan mahdolliset irtisanomiset, mikäli yhtiö on syyllistynyt lain rikkomuksiin. Yritys on palkannut koko ajan uutta henkilökuntaa ja käyttää alihankintaa samalla kun se irtisanoo omaa henkilöstöään. Tämä on todella törkeätä toimintaa, joka on linjassa yrityksen muun toiminnan kanssa.

— Yt-neuvotteluaika on ollut täysin riittämätön ja prosessissa on ollut suuria ongelmia. Asian riitauttamista tullaan vakavasti harkitsemaan ja prosessin läpikäynti on jo aloitettu, Ammattiliitto Pron sopimusala-asiamies Seppo Lundgren sanoo.

Lisätietoa: Pron sopimusalavastaava Mika Mäkelä, + 358 50 592 5177, mika.makela@proliitto.fi

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista
Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet alaan katsomatta.
Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.
Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.
Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen.

Ajankohtaista

22.3.2024

Tehy: Poliittisten lakkojen rajoitukset voivat viedä hoitajilta tosiasiallisen mahdollisuuden vastustaa hallituksen heikennyksiä

Lue
22.3.2024

Rasismiin puuttuminen työelämässä on jokaisen vastuulla

Lue
21.3.2024

Maailman onnellisin kansa – olemmehan me?

Lue
21.3.2024

Ammattiliitto Pro: hallitus sivuutti jälleen suomalaisten enemmistön toiveet

Lue
21.3.2024

Puutu rasismiin

Lue
20.3.2024

Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Lue
20.3.2024

SuPerin Paavola: Hyvinvointialueiden säästötoimet uhkaavat vakavasti ikääntyneiden perusoikeuksia

Lue
19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue