Ahti Rantosesta Vuoden rialainen 2020

Vahanen Suunnittelupalvelu Oy:n toimitusjohtaja RI Ahti Rantonen on valittu Vuoden rialaiseksi 2020.

Ahti Rantonen valmistui vuonna 1982 rakennusinsinööriksi Kuopion teknillisestä oppilaitoksesta 21-vuotiaana. Myöhemmin hän jatkoi opintojaan Teknillisessä korkeakoulussa. Rantonen on toiminut 38 vuotta suunnittelualalla ja kokemusta on kertynyt hyvin monipuolisesti: muun muassa suurten kauppakeskusten ja toimistokohteiden suunnittelua sekä laatujohtamista, liiketoiminnan, osaamisen ja myynnin kehittämistä, ympäristöasioita, viestintää ja brändiä, teknologiaa ja työturvallisuutta.

Osaamisen kehittäminen ja nuorten insinöörien ohjaaminen suunnittelijan polulle on Ahti Rantoselle hyvin tärkeää. Hän kannattaa vahvasti elämänikäisten oppimispolkujen rakentamista ja toimii itse hyvänä esimerkkinä: ammatillinen pätevyys on karttunut työn ohessa jatkuvasti ja poikkeuksellisen vaativia pätevyyksiäkin Rantonen on suorittanut lukuisia.

Jere Hyppönen

Monista rakennusalaan vaikuttavista tekijöistä Ahti Rantonen nostaa esiin laadun, hän onkin ollut laatujohtajana FMC Groupissa. ”Uskon laatujohtamiseen ja laatujärjestelmiin. Yrityksillä on käytössään laatujärjestelmiä, mutta ovatko ne vain silmänlumeeksi? Laatujärjestelmien pitää oikeasti ohjata yrityskulttuuria ja yritysjohdon tulee miettiä, miten laatu otetaan mukaan liiketoimintaan. Laatu on selkeästi yksi menestystekijöistä”, Rantonen kertoo.

Vuoden rialainen palkinto myönnetään liiton jäsenelle, joka edustaa merkittävällä tavalla valtakunnallista tai paikallista ”rialaista” osaamista. Huomiota kiinnitetään työkokemukseen, yhteistyökykyyn ja tapaan hoitaa vaativia projekteja. Vuoden rialainen on valittu vuodesta 2005 lähtien.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Kimmo Sandberg/RIA, puh. 0400 411 332

Rakennusinsinöörit ja –arkkitehdit RIA ry on teknillisistä oppilaitoksista ja ammattikorkeakouluista valmistuneiden rakennusalan ammattilaisten sekä alan opiskelijoiden valtakunnallinen liitto. Liitossa on lähes 10.000 jäsentä. RIA on Keskusjärjestö STTK:n jäsenliitto.

Ajankohtaista

23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue