Laadukas metsäopetus vastaa ympäristökysymyksiin

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry

Metsäosaaja hoitaa metsiä ja ilmastoa

Laadukas metsäopetus vastaa ympäristökysymyksiin

Metsäasiantuntija on metsien hoidon ja suojelun huippuammattilainen. Laadukkaalla metsäopetuksella saamme osaajia, jotka rakentavat Suomelle kestävää, fossiilivapaata tulevaisuutta. Siksi nuorten opetuksen laatu on turvattava.

– Suomen yli 600 000 metsänomistajan joukossa on monenlaisia arvoja ja asenteita. Suurin osa hoitaa metsiään taloudellisuuden näkökannalta monimuotoisuus huomioiden. Metsäteollisuuden kotimaanpuusta 80 prosenttia tulee yksityismetsänomistajilta ja viidennes Suomen ulkomaanviennistä on metsäteollisuuden tuotteita. Metsät ovat edelleen Suomen vihreä kulta, toteaa Stefan Borgman, METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n puheenjohtaja.

– Uusinta uutta on keskustelu hiilensidonnan korvaamisesta metsänomistajille. Hyvin hoidetut metsät kasvavat ja sitovat hiiltä.

– Hektisestä pörssimaailmasta poiketen metsien kvartaali on 20-25 vuotta. Jokainen metsänhoidon päätös vaatii huippuosaamista, missä ymmärretään metsän kasvu ja kehitys tulevaisuudessa.

– Vaikka koulutus Suomessa on kovan säästökuurin alla, on laadukas opetus turvattava suuntaamalla vähentyneet resurssit opettajien palkkaukseen, opetustuntimäärien nostamiseen ja opetusvälineisiin. Koulujen välistä yhteistyötä lisäämällä saadaan synergiaetuja.

– Suomen metsäalan koulutus on todettu tutkimuksissa todella laadukkaaksi. Tämä on tavoitteemme jatkossakin, sillä nuoret, jotka saavat vahvan metsäalan koulutuksen, rakentavat Suomelle entistä paremman huomisen.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Stefan Borgman, p. 040 1588 815

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 7 000 ja he työskentelevät luonnonvara-alalla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä. Myös metsäalan opiskelijat ovat Meton jäseniä.

Ajankohtaista

22.3.2024

Tehy: Poliittisten lakkojen rajoitukset voivat viedä hoitajilta tosiasiallisen mahdollisuuden vastustaa hallituksen heikennyksiä

Lue
22.3.2024

Rasismiin puuttuminen työelämässä on jokaisen vastuulla

Lue
21.3.2024

Maailman onnellisin kansa – olemmehan me?

Lue
21.3.2024

Ammattiliitto Pro: hallitus sivuutti jälleen suomalaisten enemmistön toiveet

Lue
21.3.2024

Puutu rasismiin

Lue
20.3.2024

Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Lue
20.3.2024

SuPerin Paavola: Hyvinvointialueiden säästötoimet uhkaavat vakavasti ikääntyneiden perusoikeuksia

Lue
19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue