STTK:n Lapsi mukaan töihin -päivä toi vilinää toimiston arkeen

Lapsi mukaan töihin -päivä muistuttaa työn ja perheen yhteensovittamisen tärkeydestä

Perjantaina vietetään Lapsi mukaan töihin -päivää. Teemapäivänä halutaan luoda lapsille näkymä vanhempiensa arkeen tuomalla heidät tutustumaan vanhemman tai muun läheisen aikuisen työpaikkaan.

STTK on mukana päivän vietossa jo kolmatta kertaa. Ohjelmassa on ollut ja on tänäänkin muun muassa työsopimuksen allekirjoittamista, diskoa, työmarkkinabingoa sekä muuta leikkimielistä puuhaa, joka yhdistää samalla koko työyhteisöä – lounastaukoa ja työtodistusta unohtamatta!

– Moni lapsi ei tiedä tai osaa kertoa, missä ja mitä oma vanhempi tekee työkseen. STTK:ssa lapset ovat päässeet tutustumaan vanhempiensa työpaikkaan ja aikuisiin, joiden kanssa vanhempi viettää arjessaan aikaa. Lasten läsnäolo on tuonut työpäivään vipinää ja samalla meille työyhteisönä mahdollisuuden kuulla lasten ajatuksia ja tuoda eri sukupolvia yhteen. Työyhteisömme kokemukset päivän vietosta ovat olleet myönteisiä niin päivään osallistuneille lapsille kuin henkilöstöllekin, STTK:n johtaja Taina Vallander kuvaa.

STTK liittää iloiseen Lapsi mukaan töihin -päivään myös vakavamman viestin, joka koskee laadukkaan työ- ja perhe-elämän yhteensovittamisen myönteisiä vaikutuksia työssäjaksamiseen ja työhyvinvointiin. Työpaikan asenneilmapiiri voi joko tukea tai heikentää työn ja muun elämän yhteensovittamista. Teemoista enemmän blogeissamme.

Lapsi mukaan töihin -päivää vietetään Suomen lisäksi muun muassa Yhdysvalloissa ja Englannissa. Suomessa kampanjapäivän suunnittelua koordinoi lapsiasiavaltuutetun toimisto yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Lue lisää blogissamme: Ihanaa – kerran vuodessa / Riitta työläjärvi ja Millainen on perheystävällinen työpaikka? / Anja Lahermaa.

Lisätietoja tapahtumasta: www.lapsimukaantoihin.fi

Ajankohtaista

25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue