Pohjoismaiden ammattiliitot koolla Malmössa

Kirjoittaja:

Maria Häggman

kansainvälisten asioiden päällikkö

Profiili
Pohjoismaiden ammattiliitot

Pohjolan ammatillisen yhteisjärjestön (NFS – Nordens Fackliga Samorganisation) kongressi järjestetään Ruotsin Malmössa 3.-5.9.2019. Tapahtuman teemoja ovat pohjoismaisen ay-liikkeen yhteistyö EU/ETA-alueen kehittämisessä sekä pohjoismaisten työehtosopimusmallien ja hyvinvointivaltioajattelun tulevaisuus. Kongressissa käydään keskustelua myös demokratian ja talouskehityksen haasteista sekä työelämän kehityksestä Euroopassa.

Kongressin pääpuhujia ovat Islannin pääministeri Katrin Jakobsdottir, Ruotsin EU-asioista vastaavaa ministeri Hans Dahlgren, Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeri Paula Lehtomäki sekä Euroopan komission työllisyys- ja sosiaaliasioiden pääosaston johtaja Stefan Olsson. Islannin pääministeri Katrin Jakobsdottirin kanssa järjestettävässä puheenjohtajatapaamisessa aiheena on pohjoismaisen työmarkkinamallin kehittäminen.

Neljän vuoden välein järjestettävä tapahtumassa edustajia kaikista Pohjoismaista

Neljän vuoden välein järjestettävä tapahtuma kerää jäsenjärjestöjen edustajia kaikista Pohjoismaista.STTK:n edustajina kongressiin osallistuvat Jorma Malinen, PRO; Silja Paavola, Super; Maija Pihlajamäki, Jyty; Liisa Halme, VvL sekä Antti Palola ja Maria Häggman STTK.

– Kongressin otsikko ”Building bridges” kuvaa pohjoismaisen ay-liikkeen halua toimia siltojen rakentajana eri toimijoiden välille, jotta kestävän yhteiskunnan ja hyvinvoinnin rakentaminen olisi mahdollista niin Pohjoismaissa, kuin koko Euroopassa, STTK:n kansainvälisten asioiden päällikkö Maria Häggman kertoo.

Pohjolan ammatillisen yhteisjärjestön (NFS – Nordens Fackliga Samorganisation) jäsenjärjestöjä ovat pohjoismaiset ay-keskusjärjestöt. Järjestöillä on yhteensä 9 miljoonaa jäsentä. PAY:n suomalaisia jäsenjärjestöjä ovat SAK ja STTK.

Ajankohtaista

25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue