Satavuotias ILO valmistelee sopimusta koskien väkivallan ja häirinnän torjuntaa työelämässä

ILO 100 vuotta

International Labour Organisation eli ILO täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Kansainvälinen työjärjestö kokoontuu konferenssiin Geneveen 10.-21.6. Työkonferenssissa äänestetään vielä ennen juhannusta mahdollisesta maailmanlaajuisesta uudesta yleissopimuksesta.

Genevessä kokoontuva kolmikantainen konferenssi valmistelee väkivallan ja häirinnän torjuntaa työelämässä koskevaa sopimusta ja sitä täydentävää suositusta.

– Työntekijä- ja työnantajaosapuolten näkymykset siitä, miten aiheesta tulisi säätää kansainvälisellä tasolla, eroavat. Erimielisyyttä on myös siitä, kuinka kattava mahdollisen yleissopimuksen tulee olla, eli pitäisikö sen koskea työpaikkojen lisäksi myös esimerkiksi työmatkoja ja kotona työskenteleviä, STTK:n lakimies Hannele Vettainen kuvaa.

Konferenssissa tehtävien linjausten lisäksi hyväksytään 100-vuotisjulistus työn tulevaisuudesta. STTK:sta ILO:n 108. työkonferenssiin osallistuvat kansainvälisten asioiden päällikkö Maria Häggman ja lakimies Hannele Vettainen. Vuosittain Genevessä kokoontuva kolmikantainen työkonferenssi on ILO:n ylin päättävä elin.

Työministeri Timo Harakka puhuu yleisistunnossa perjantaina 14.6.

Työministeri Timo Harakka vierailee Genevessä perjantaina 14.6. ja pitää puheen työkonferenssin yleisistunnossa ILOn roolista ja tulevista haasteista. Työministerin Geneven-vierailun ohjelmaan sisältyy lisäksi kahdenvälisiä tapaamisia muun muassa ILOn pääjohtaja Guy Ryderin sekä ministerikollegojen kanssa.

Suomesta työkonferenssiin osallistuu valtioneuvoston nimittämä valtuuskunta.

Kansainvälinen työkonferenssi on ILO:n ylin päättävä elin. Se kokoontuu kerran vuodessa. ILO on rakenteeltaan ja toiminnaltaan kolmikantainen eli työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen edustajat osallistuvat järjestön työhön tasavertaisina valtioiden hallitusten edustajien kanssa. ILOn ydintehtäviin kuuluu sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistäminen muun muassa kansainvälisten sopimusten avulla.

***

Kansainvälinen työjärjestö 100 vuotta – ILOn juhlavuoden työkonferenssi alkaa

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue