LUVA – Luonnonvarat ja STTK solmivat yhteistyösopimuksen

LUVA - Luonnonvarat ja STTK

LUVA – Luonnonvarat ry ja keskusjärjestö STTK ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jolla halutaan edistää luonnonvara-alojen ja sen asiantuntijoiden, toimihenkilöiden ja alaa opiskelevien edunvalvontaa sekä järjestäytymistä LUVAn jäsenjärjestöihin ja STTK-laisiin liittoihin.

LUVA – Luonnonvarat on Agrologien Liiton, METO – Metsäalan Asiantuntijoiden ja METO – Metsäalan Yrittäjien muodostama yhteisjärjestö. Tavoitteena on edistää ja kehittää järjestöjen, jäsenyhdistysten ja niiden henkilöjäsenten edunvalvontaa, hyvinvointia, taloudellista etua ja ammatillista osaamista. Valtaosa luonnonvara-alan asiantuntijoista on jo LUVAn piirissä, ja myös uudet jäsenet ovat tervetulleita.

Luonnonvara-ala on vahva osa Suomea ja sillä on hyvin merkittävä rooli yhteiskunnassa. Samanaikaisesti ala on voimakkaasti kehittyvä ja rakentamassa kestävää tulevaisuutta suomalaiselle yhteiskunnalle sekä Suomen luonnolle.

– Luonnonvara-ala on vahva osa Suomea ja sillä on hyvin merkittävä rooli yhteiskunnassa. Samanaikaisesti ala on voimakkaasti kehittyvä ja rakentamassa kestävää tulevaisuutta suomalaiselle yhteiskunnalle sekä Suomen luonnolle. Kestävä kehitys lähtee uusiutuvuudesta ja alkutuotannosta. Luonnonvara-ala ja sen asiantuntijat ovat eturivissä kierto- ja biotalouden kehittymisessä, puheenjohtaja Håkan Nystrand korostaa.

– Yhteistyösopimus on osoitus perinteisen järjestötoiminnan uudistumisesta. On hienoa, että LUVAn kaltainen, kestävää tulevaisuutta korostava uusi järjestö haluaa tehdä yhteistyötä kanssamme, järjestöpäällikkö Juska Kivioja sanoo.

Käytännönläheinen yhteistyö merkitsee muun muassa sitä, että LUVA voi nimetä edustajia STTK Luonnonvara-alojen elinkeinopoliittiseen työryhmään sekä tarkkailijoita STTK:n tilaisuuksiin ja työryhmiin. Sopimukseen sisältyy myös tietojen vaihtoa ja asiantuntijuuden tukemista.

LUVAn jäsenyys ei vaikuta METOn jäsenyyteen STTK:ssa. Kyse on yhteistyön vahvistamisesta luonnonvara-alalla.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Håkan Nystrand, LUVA – Luonnonvarat, puhelin 040 761 5176
Järjestöpäällikkö Juska Kivioja, STTK, puhelin 050 581 4372

Ajankohtaista

23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue