Uutishuone

Muuttaako sote sopimusjärjestelmiä?

Sote-uudistus vaikuttaa väistämättä julkisen sektorin neuvottelujärjestelmään. Suuri osa työntekijöistä siirtyy kunnista maakuntiin ja niiden omistamiin yhtiöihin.
Palkansaajapuolen järjestöissä mietitään, paljonko kenelläkin on edustavuutta.
”Kolmen kokonaisuuden palapeli”

Riikka Rapinoja, edunvalvontajohtaja, Tehy:
– Koko järjestelmä pitää rakentaa uudestaan, koska vanha kuntasektori menee sote-uudistuksessa kolmeen palaseen. Vanhojen kuntien lisäksi tulevat maakunnat ja maakuntien sote-yhtiöt.
– Sopimusjärjestelmä pitää sovittaa tähän kolmen kokonaisuuden palapeliin. Olemme käynnistäneet kunta-alan pääneuvotteluryhmässä edustavuuksien selvittelyn.
– Maakuntiin ja niiden yhtiöihin siirtyvästä henkilöstöstä suurin osa on koulutettua hoitohenkilöstöä. Selvitämme, paljonko nykyisillä pääsopijajärjestöillä ja liitoilla on edustavuutta milläkin sektorilla. Kun edustavuusluvut ovat selvillä, voidaan ruveta kasaamaan neuvottelupöytien palapeliä.
– Kunta-alan pääpöydässä on sovittu, että sopimusjärjestelmäkuvio on valmis lokakuuhun mennessä.

”Valinnanvapaus jännittää”

Anne Sainila-Vaarno, edunvalvontajohtaja, SuPer:
– Sote-uudistuksen vaikutus on merkittävä. Selvitämme parhaillaan, missä pöydissä jatkossa neuvottelemme. Maakuntapuolelle tulee varmasti uusi työ- ja virkaehtosopimus, ja sitä olemme työnantajien kanssa pikkuhiljaa alkaneet rakentaa.
– Maakuntiin siirtyvästä henkilöstöstä yli 90 prosenttia on sote-henkilökuntaa. Me edustamme lähi- ja perushoitajia myös siellä. Sote-uudistuksen yhteydessä määritellään uudelleen, ketkä siinä pöydässä neuvottelevat hoitajien työehdoista.
– Kesästä tulee valinnanvapausratkaisun vuoksi tosi jännä. Neuvottelutoimintaamme muuttaa vielä enemmän, jos iso osa jäsenistämme siirtyy valinnanvapauden ja yhtiöittämisvelvoitteen piiriin. Maakunnan yhtiöt voivat valita jonkin yksityisen puolen työehtosopimuksen.

”Kaikissa pöydissä jatkossakin”

Marja Lounasmaa, edunvalvontajohtaja, Jyty:
– Sote tuo runsaasti uusia haasteita. Parhaillaan selvittelemme, paljonko meidän porukoita siirtyy kunnista maakuntiin ja kuinka paljon jää kuntiin. Selvitämme, paljonko jytyläisistä työskentelee toimisto-, talous- ja henkilöstöhallinnossa ja paljonko sosiaali- ja terveyspalveluissa.
– Siitä riippuu, paljonko meitä jää kuntiin ja kuinka paljon siirtyy maakuntiin tai maakuntien sote-yhtiöihin. Meillä näyttää olevan jatkossakin ihan riittävästi porukkaa kaikissa neuvottelupöydissä.
– Kuntiin jäävät periaatteessa nykyiset kuntapuolen sopimukset, ja KVTES on varmasti lähtökohtana myös maakuntien sopimuksissa.
– Kuntatyönantaja haluaa ilmeisesti yhtenäistä linjaa kaikille ja suunnittelee työaikamuutoksia nykyisin voimassa oleviin sopimuksiin.

Vaihtuuko sopimus?

Pasi Jaakkola, edunvalvontajohtaja, Palomiesliitto:
– Palomiesliiton yksiselitteinen tavoite on Teknisten sopimuksen säilyttäminen myös maakunnissa.
– Uutta kuntasopimustakin lähdetään varmasti rakentamaan KVTESsin pohjalle. Pelastustoimessa olemme kuitenkin Teknisten sopimuksessa, ja sieltä siirtyy maakuntiin noin 8 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Tämän pienen porukan kohtalo meitä vähän mietityttää.
– Edessä on varmasti jonkinlaisia järjestöjännitteitä, kun 215 000 työntekijää siirtyy maakuntiin ja niistä selkeästi suurin osa, 150 – 160 000 on kunta-alan koulutettua hoitohenkilöstöä.
Teksti: Mika Peltonen, UP-uutispalvelu