Katja Lehto-Komulainen ehdokkaana EAY:n apulaispääsihteeriksi


Katja Lehto-Komulainen

SAK:n  kansainvälisten asioiden päällikkö Katja-Lehto Komulainen on ehdokkaana ay-liikkeen eurooppalaisen yhteisjärjestö EAY:n apulaispääsihteeriksi. Hänen tukenaan on koko Pohjolan ammatillinen yhteisjärjestö PAY sekä Baltian ay-järjestöt.

Tullessaan valituksi Lehto-Komulainen seuraisi tehtävässä ruotsalaista Veronica Nilssonia, joka jättää paikkansa kesken toimikauden. Katja Lehto-Komulainen olisi historian ensimmäinen apulaispääsihteerin tehtävään valittu suomalainen nainen. Suomalainen on edennyt EAY:n historiassa apulaispääsihteeriksi vain kerran aikaisemmin. Markku Jääskeläinen hoiti tehtävää vuosina 1988-1991 sekä 1991-1995.
Apulaispääsihteerin tehtävä on järjestön toiseksi vaikutusvaltaisin heti pääsihteeri Luca Visentinin jälkeen. EAY valitsee uuden apulaispääsihteerin 14. joulukuuta.

– STTK tukee lämpimästi Katja Lehto-Komulaisen valintaa apulaispääsihteeriksi. Valinta olisi kaikkien suomalaisten palkansaajien kannalta historiallinen tilaisuus vaikuttaa päätöksenteon ytimessä, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola toteaa.

Katja Lehto-Komulainen vastaa nykyisessä työssään SAK:n kansainvälisestä toiminnasta. Hänellä on pitkä kokemus niin eurooppalaisesta, pohjoismaisesta kuin Itämeren alueen yhteistyöstä. Katja Lehto-Komulainen on toiminut myös ay-liikkeen maailmanjärjestö ITUC:ssa ja Kansainvälisessä työjärjestö ILO:ssa.

Lehto-Komulaisen ansioluettelo löytyy PAY:n verkkosivuilta englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja espanjaksi käännettynä.