Antti Palola: Yhdenvertaisuus on perusoikeus ja ihmisoikeus


Antti Palola helsinki prideSTTK:n HelsinkiPride-kulkueen starttitilaisuudessa tänään puhunut Antti Palola korosti, että yhdenvertaisuuden pitää toteutua työelämässä kaikkien kohdalla.

Yhdenvertaisuus on perusoikeus ja ihmisoikeus. Se tarkoittaa, että jokaisella meistä on oikeus yhdenvertaisiin mahdollisuuksiin. Kaikkien kohdalla oikeudet eivät kuitenkaan toteudu yhteiskunnassa ja työelämässä, Palola korosti.

– Moni seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustaja pelkää olla työelämässä oma itsensä. Monet kohtaavat syrjintää, epäasiallista käytöstä tai ulkopuolisuuden tunnetta. Meillä on korjattavaa niin asenteissa, kuin lainsäädännössäkin, Palola korosti.

Oikeudenmukaisuus on yksi STTK:n arvoista.

– Oikeudenmukainen yhteiskunta takaa yhdenvertaiset mahdollisuudet kaikille jäsenilleen. Me teemme työtä, että se toteutuisi kaikkien kohdalla työelämässä, Palola kuvasi ay-liikkeen roolia.

Helsinki Pride-viikko huipentui 2.7. kulkueeseen, jossa STTK marssi yhdenvertaisuuden puolesta yhdessä muiden palkansaajajärjestöjen kanssa.

Lue myös palkansaajakeskusjärjestöjen tiedote: Kenenkään ei pidä joutua pelkäämään työpaikalla

***

Palkansaajien keskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava ovat osallistuneet yhdessä Helsinki Pride -viikon tapahtumiin vuodesta 2012 alkaen. Elinkeinoelämän keskusliitto EK tuli mukaan järjestöjen Pride-yhteistyöhön viime vuonna.

Helsinki Pride -viikon järjestää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointia ja oikeuksia edistävä HeSeta ry.

11 x Tällainen on yhdenvertainen työpaikka