Työnohjausta yrittäjätyön tueksi


Superilainen kuntohoitaja Ulla Eckhardt on tarjonnut kymmenen vuotta Heinolassa apuväline- ja hoivapalveluja.

– Työskentelin kaksikymmentä vuotta apuvälinevastaavana Heinolan terveyskeskuksen fysioterapiassa. Huomasin, että kaupunkiin tarvittaisiin erikoisapuvälineiden myymälä ja palvelu. Ajatus ei jättänyt rauhaan, ja kokeilin yrittäjyyttä aluksi virkavapauden aikana.

Työpaikka jäi taakse, mutta työkaverit eivät. Eckhardt kertoo, että hän näkee heitä ja muita superilaisia paikallisyhdistyksen tapaamisissa.

– Saan siellä kollegoilta työnohjausta, Muutoin en saisi sitä yksinyrittäjänä lainkaan.

Eckhardt kehuu SuPerin kursseja.

– Niiden avulla on helppo pitää yllä ammattiosaamista, mutta olisi hyvä saada syvempiä opintoja esimerkiksi haavanhoidosta. Vastikään olin Helsingissä SuPerin maksamassa yrittäjäkoulutuksessa. Kun käy kursseilla, ei lukkiudu paikalleen.

Ilman ammattikursseja osaamista olisi Eckhardtin mukaan vaikea pitää ajan tasalla.

– Sairaalassa työskennellessä saa kaikenlaista koulutusta. Yrittäjänä pitäisi jaksaa itse seurata, mitä kaikkea alalla tapahtuu. On hyvä, että liitto seuraa alan kehitystä ja vinkkaa siitä meille.

Liitto pitää yhteyttä yrittäjäjäseniinsä sähköpostitse. Pulmatilanteissa neuvoja on saanut puhelimitse.

– Ja lehden artikkelit ovat hyviä.

Palvelua voisi hänen mielestään parantaa järjestämällä kursseja eri alueilla, jolloin niihin osallistuminen olisi helpompaa. Eckhardt olisi valmis maksamaan lähellä pidettävistä syventävistä kursseista.

– Koulutusta on kyllä tarjolla, mutta tiedon etsimiseen menee aikaa. Olisi tosi hyvä, jos joku tarjoaisi tiedot keskitetysti.

Eckhardt on lähdössä asiakastapaamiseen, sovittamaan kyynärsauvoja kotiutuvalle jalkaleikkauspotilaalle. Vapaa-aika on vähissä, kuten kaikilla yrittäjillä.

– Eihän yrittäjyydellä ole mitään tekemistä järjen kanssa. Kaikki ikälisät, viikonloppuvapaat ja lomaetuudet katosivat, hän naurahtaa.

– Mutta kun se ajatus erikoisapuvälineiden liikkeestä tuli, se ei jättänyt rauhaan. Kai siinä viidenkympin rajapyykillä halusi kokeilla jotain uutta. Tämä on minun juttuni.

Teksti: Birgitta Suorsa, UP-uutispalvelu

Kuva: Antti Vanas