Pardia: RTL saavutti neuvottelutuloksen kilpailukykysopimuksesta


Paikallinen sopiminen

Pardialaisen Rautatiealan Teknisten Liitto RTL:n osalta keskusjärjestöjen sopiman kilpailukykysopimuksen soveltamiseen perustuvat neuvottelut on saatu päätökseen.

Neuvottelutulos noudattaa keskusjärjestöjen sopimaa yleistä linjaa. Siinä sovittiin 24 tunnin lisäämisestä vuosityöaikaan sekä paikallisen sopimisen laajentamisen periaatteita sovellettuina VR:n toimihenkilöympäristöön.

– Lähtökohtaisesti työaika pitenee 0,5 tuntia/ viikko siten, että 4 päivää viikossa on kestoltaan 8 tuntia, 1 päivä 6 tuntia 50 minuuttia. Toimistotyöajassa työajan pidennys voidaan toteuttaa liukuvan työajan käytöllä. Paikallisen sopimuksenpiiriin lisättiin työaikaa koskevia kohtia, jotka pääluottamusmies voi sopia työnantajan kanssa, RTL:n puheenjohtaja Johanna Wäre sanoo.

Pardialainen Rautatiealan Teknisten liitto RTL ja VR Akava neuvottelevat sopimuksen PALTAn kanssa. Sopimuksen piirissä on noin 700 pardialaista.

 Lisätietoja: Rautatiealan Teknisten liitto RTL puheenjohtaja Johanna Väre, gsm 040 863 0085.