Terveisiä töistä! “Jos työhyvinvoinnissa on häiriöitä, se näkyy ja kuuluu”


Henkilöstön edustaja, yhteistoiminta työpaikalla.

– Jos kaikki on hyvin, niin työhyvinvointi ei näy normitöissä mitenkään. Jos työhyvinvoinnissa on häiriöitä, niin se kyllä näkyy ja kuuluu 30 hengen monitoimitilassa.

– Työhyvinvointi on tärkeä asia työpaikalla ja sen aikaansaamiseksi jokaisen on tehtävä osansa.

– Valitettavasti työhyvinvoinnin edistämiseksi omalla työpisteelläni on esimiesten toimesta tehty todella vähän. Eikö oikein osata vai eikö riitä mielenkiintoa henkilöstöä kohtaan? Esimiehet ovat tietysti itsekin puun ja kuoren välissä ylemmälle taholle. Silti se, että tällä hetkellä yt-neuvotteluja ei ole menossa, ei riitä työhyvinvoinniksi.

– Henkilökunnan puolelta toiveita on kyllä esitetty. Esimerkiksi pienen kiitoksen saaminen hoidetun työtehtävän jälkeen, tai vaikkapa kakkukahvit tilinpäätöksen valmistuttua, auttaisi jo paljon. Henkilökunta on tosin välillä järjestänyt itse omat grillibileet työpäivän jälkeen omalla ajalla tai hakenut porukalla pitsat. Saisipa vain ne esimiehetkin osallistumaan yhteisiin juttuihin.

Terveisiä töistä! on STTK:laisten henkilöstön edustajien blogipalsta, jossa kerrotaan tunnelmia työpaikkojen arjesta. Kirjoittajat edustavat noin 12 000 STTK:laista luottamusmiestä ja työsuojeluvaltuutettua.