Vuoden Välkky -palkitut kuuntelevat jäsenistöä


Toimihenkilöjärjestöjen Sivistysliiton (TJS) hallitus on valinnut Vuoden Välkky -palkinnon saajat. Suomen Lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin Lahden seudun yksityissektorin ammattiosasto 406 ry palkittiin verkostomaisen ja verkossa toimivan jaostotoiminnan luomisesta. Yleisöäänestyksessä Vuoden Välkky -suosikiksi nousi Ammattiliitto Pro:n jäsenyhdistys Napapiirin Pro ry yhteenkuuluvuuden ja jäsenpalvelujen kehittämisestä. Napapiirin Pro sai yleisöäänestyksen äänistä 30 prosenttia.

TJS:n hallinnon valintaperusteissa korostuivat valittujen yhdistysten edunvalvonnallinen rooli. Molemmat yhdistykset tulivat toiminnallaan lähelle jäseniä. Toiminta oli myös omiaan lisäämään järjestäytymistä.

SuPerin ammattiosasto 406 on uudistanut ja virtaviivaistanut toimintaansa. Ammattiosasto oli luonut järjestelmän, jonka kautta se toisaalta pystyi sujuvasti tavoittamaan jäseniään ja tarjoamaan heille ammatillista jäsenpalvelua ja toisaalta kuulemaan jäseniään ja siten vahvistamaan heidän edunvalvontaansa.

Yleisöäänestyksen voittajaa Napapiirin Pro:ta kehuttiin jäsenten monipuolisesta huomioimisesta ja välittämisen tunteen luomisesta. Yhdistys on ottanut jäseniltä tulevat ehdotukset tosissaan ja jos jotain ei ole toteutettu, se on myös perusteltu. Yhdistyksen kautta jäsenet ovat luoneet ystävyyssuhteita koko laajan Lapin alueella. Jäsenten keskinäisestä tutustumisesta, verkostoitumisesta, on ollut hyötyä myös työssä. Kiitosta yhdistys saa myös tapahtumien järjestämisestä perheille.