Katarina Murto: Suomalainen työelämä tarvitsee positiivista ajattelua


STTK kannattaa YT-lain uudistamista

Suomi tarvitsee lisää positiivista ajattelua. Kaipaamme innostavaa, myönteistä ja dynaamista työkulttuuria, jossa joustoa löytyy sekä työnantajalta että työntekijältä. STTK:n edunvalvontajohtaja Katarina Murto vaatii panostusta parempaan työelämään ja Suomen nousuun kaikilta osapuolilta.

– On muodostunut yleiseksi hokemaksi, että Suomella menee huonosti.  Vajoaminen apatiaan nakertaa niin kansalaisten kuin yritystenkin luottamusta entisestään ja heikentää sijoittajien investointihalukkuutta.

Kaipaamme innostavaa, myönteistä ja dynaamista työkulttuuria

–  Meiltä puuttuu rohkeutta, luovuutta ja uusia innovaatioita. Jatkuvaa nurinaa työmarkkinoiden jäykkyyksistä ja yksikkökustannusten kalleudesta emme kaipaa. Negatiivisuuden kierteestä on päästävä pois.

Kaipaamme innostavaa, myönteistä ja dynaamista työkulttuuria, jossa joustoa löytyy sekä työnantajalta että työntekijältä

Murto näkee ongelman ytimessä ajattelun, jossa yritykset näkevät palkansaajien työehdoista tinkimisen ainoana keinona parempaan tulokseen. Innovaatioiden, tuotekehityksen ja markkinoinnin puutteesta puhutaan hänen mielestään Suomessa kummallisen vähän.

– Henkilöstö ei voi tehdä parempaa tulosta ja menestystä, jos organisaatio ei ole järkevästi rakennettu, liiketoimintastrategiat toimivia, tuotteet ja palvelut laadukkaita, henkilöstön osaaminen ajanmukaista, johtaminen sekä esimiestyö osaavaa.

Murron mukaan työntekijän vähimmäisvaatimus on turvattu toimeentulo, kohtuulliset työehdot ja hyvä, turvallinen sekä arvostava työyhteisö, josta löytyy luottamusta.

– Osaava, innostunut, arvostettu ja hyvinvoiva työntekijä on työnantajalle menestyksen avain, jos vain työnantajakin on osaava, innostunut, arvostettu ja hyvinvoiva. Työnantajalla ja henkilöstöllä tulee olla yhdenmukainen visio, Murto painottaa.

Lue Katarina Murron blogi: Parempaa draivia työelämään!