Kasvuyrityksissä työtä arvioivat kollegat


Kasvuyritysten henkilöjohtaminen on ketterää. Palautetta annetaan työsuorituksen yhteydessä ja sitä saadaan usein suoraan kollegoilta, vuosittaisten esimiehen kanssa käytyjen kehityskeskustelujen sijaan. Kulttuuri on avointa ja osallistavaa, mistä johtuen työhyvinvointi ja työn imu ovat korkealla.

Tiedot käyvät ilmi Työterveyslaitoksen KetteräHR-hankeen tekemästä analyysistä.  Hankkeessa haetaan toimivia ratkaisuja kasvuyritysten henkilöstöjohtamisen tueksi.

Kasvuyrityksissä ei oteta käyttöön perinteisiä toimintatapoja vaan etsitään omia malleja

– Kasvuyrityksissä ei oteta käyttöön perinteisiä toimintatapoja vaan etsitään omia malleja, jotka ovat tarkoituksenmukaisia juuri heidän toiminnalleen. Usein tämä merkitsee siirtymistä vähemmän muodolliseen mutta jatkuvaan palautteeseen, Työterveyslaitoksen tutkija Sara Lindström sanoo.

Kasvuyrityksissä työsuoritusten arvioinnilla rakennetaan parempaa työtä.  Toimintatavoiltaan yritykset ovat nopeasti reagoivia. Muutokset heijastuvat työn tekemiseen ja vievät työtä myönteiseen suuntaan. Töitä tehdään yhteen hiileen puhaltaen ja hyvä henki näkyy myös ulospäin. Sitoutuminen omaan työpaikkaan on erittäin korkeaa.

Erikoistutkija Minna Janhosen mukaan nopeasti uudistuvilla kasvuyrityksillä on kyky kehittää ja räätälöidä henkilöstölle ja yrityksen kasvutavoitteille sopivia henkilöstöjohtamisen käytäntöjä.

– Yritysten tavoitteet saadaan heijastumaan myös suorituksen arviointiin ja sen myötä kehittyvään työhön, Janhonen sanoo.
Kuinka innostunut olet työstäsi?

Kuva: Työterveyslaitos

Lisätietoja: Työterveyslaitoksen KetteräHR -hanke

***

STTK Unelmien työpäivänä: Työhyvinvoinnin merkitys oivallettu, mutta vielä riittää tehtävää