Gallup kertoo: Kunnon työstä on moneksi


Kunnon työ

Kunnon työ on tekemämme gallupin mukaan ennen kaikkea merkityksellistä, mutta myös paljon muuta. Mitä kunnon työ tarkoittaa sinulle tai työpaikallesi? Kerro se Kunnon työn päivänä 7.10. Twitterissä hashtagilla #kunnontyönpäivä.

 

Juha T. Hakala, professori, Jyväskylän yliopistoGallup_Juha Hakala_kuvaaja_Seija-Sisko Hakalapieni

”Työ on kunnon työtä silloin, kun koen, että sitä ei ole toivottoman paljon suhteessa käytössäni olevaan aikaan. Hyvä työ on sopusoinnussa oman osaamiseni kanssa. Työvälineiden on oltava kunnossa, työyhteisön tulisi pelata yhteen ja huumorin soisi kukkivan. Kun vielä kokisin työni merkitykselliseksi eli saisin säännöllisesti lämpimän läikähtäviä onnistumisen kokemuksia tekemisistäni, niin a vot, se on siinä!”

Kuva: Seija-Sisko Hakala

 

Liisa Virolainen, kehityspäällikkö, ValtiokonttoriGallup_Liisa Virolainen_kuvaaja Kim Konttinenpieni

”Kunnon työ on itselleni mielekästä ja asiakkailleni merkityksellistä. Kunnon työ inspiroi, on jollekulle hyödyksi ja se rakentuu johonkin isompaan kokonaisuuteen. Kunnon työssä on mieli ja merkitys. Hyvä työfiilis syntyy siitä, että voi toimia fiksujen ja innostavien ihmisten kanssa verkostoituen. Ajatusten ja ideoiden virta sekä kannustus luovat energiaa, jolla selvitään haasteistakin. Kunnon työ avaa toivon näköaloja ja luo jotain uutta, kestävää ja rakentavaa. Arvostan myös vapautta ja vaikutusmahdollisuuksia sekä minimaalista byrokratiaa.”

Kuva: Kim Konttinen

Timo Matikainen, työyhteisövalmentaja, Walk the Talk OyGallup_Timo Matikainen_kuvaaja_Jeppe Tuomainen_pieni

”Kunnon työllä on mielekäs päämäärä, joka energisoi tekijänsä keskittymään työhönsä.  Mielekäs päämäärä synnyttää sujuvaa yhteistyötä ja saa työtä tekevät ihmiset kokemaan yhteenkuuluvuutta. Yhteenkuuluvuuden tunne ja työssä oppiminen vahvistuvat laadukkaasta takaisinkytkennästä. Hyvä työ yksinkertaisesti tuntuu hyvältä. Kunnon töissä kokee ammattiylpeyttä omasta ja yhteisönsä puolesta.”

Kuva: Jeppe Tuomainen

 

Pirjo Kuisma, viestintäyrittäjä, Figuuri Oy

Pirjo Kuisma

”Kunnon työssä oppii jatkuvasti uusia asioita, ennen muuta toisilta ihmisiltä. Hyvä työ mahdollistaa parhaimmillaan muun elämän tasapainon. Kunnon töissä voi toteuttaa omia ideoita sekä tuntea työn iloa ja innostusta. Yrittäjän työssä parasta onkin, että työpäivät ovat vaihtelevia ja tehtävät monipuolisia. Työtä tehdään verkostoissa, mutta itseohjautuvasti. Kunnon työ on vapautta, vastuuta ja luovuutta sopivassa suhteessa.”


Kuva: Soile Kallio

 

Harri Väisänen, sovittelija, kouluttaja, Tmi Työyhteisösovittelu TySo Harri_Väisänenpieni

”Kunnon työ syntyy merkityksellisyyden kokemuksesta. Kunnon töissä ollaan aidosti kiinnostuneita toisista ja pysähdytään kuuntelemaan, mitä asiaa työkaverilla on, sillä jokaisella on arvokas ja ainutlaatuinen näkökulmansa. Kunnon työ syntyy oman toiminnan ja yhteisön tarpeiden ymmärtämisestä, yhdessä tekemisen meiningistä ja onnistumisista – sekä omista että muiden, ja niistä myös kiitetään: hyvä minä, hyvä me, hyvä meidän joukkue. Kunnon töihin voi mennä ilman kivireppua harteilla ja tehdä siellä parhaansa.”

Kuva: Eeva Haahti